Reggelim: „A gyomromra vigyázok, ezért langyos, citromos vízzel indítok, ezt követi a félórás tejeskávészeánszom. Cukor helyett datolyasziruppal ízesítem. A reggelimet nem viszem túlzásba. Általában egy tükörtojást sütök, kenyér helyett sárgarépát, karalábét vágok mellé. Esetleg vörös lencséből vagy tápiókalisztből lepényt sütök. De van egy másik kedvencem is, ez a chiapuding. Ebből 2-3 adagot keverek be előre, mindig más gyümölccsel ízesítem.
Azért jó az ősz, mert ilyenkor érik a szőlő. Alapelvem, hogy a testem nem szemetes, minden, ami közelről jön, és idényjellegű, az a legfinomabb.”
Tízóraim: „Csak egy marék magkeveréket eszem.”
Ebédem: „Törekszem arra, hogy minél több gombát, babot, lencsét egyek. Egy héten kétszer fogyasztok csak húst, kétszer halat, most is épp egy lazac várt arra, hogy megsüssem. Ehhez nyers sárgarépát eszem, és vaníliás vajon egy fél házi karalábét melegítek át hozzá. És egy kis fekete lencsét. Jól passzol hozzá egy ujjnyi, minőségi, könnyű bor szódavízzel hígítva. Én ezt csak borszörpnek hívom.
De az alkohollal ötven felett bizony óvatosan kell bánni.
Mi is csak óvatosan tegyük.”
Polgár Tündének és Árpinak Tihanyban van nyaralója
View this post on Instagram
Uzsonnám: „Ilyenkor iszom meg a napi turmixomat. A férjem, Árpi csak löttynek hívja. Nagyon finom a cékla piros szőlővel leturmixolva. Ha pedig zöldet kívánok, akkor kiviből és spenótból készítem, amit egy túlérett banánnal édesítek.”
Vacsorám: „A barátaink szerint a legrosszabb vacsoravendégek vagyunk, ugyanis Árpi szinte semmit nem eszik már este, és hat órára én is szeretek megvacsorázni. Alaplevem mindig van lefagyasztva, ehhez vékonyra reszelek sárgarépát, és rizstésztát főzök ki hozzá. Vagy salátát készítek, ehhez öt különböző dolgot halmozok a tányéromra. Most éppen magot, zöld salátát, olívabogyót, sárgarépát és sajtot ettem.”
Könyvet írt
Az őszről a tökéletes alakú és mindig csinos Polgár Tündének mindig a szőlő jut eszébe. „A tihanyi nyaralónkban nekünk is volt jó néhány tőke. Saját borunk nem lett soha belőle, mert rájártak a vaddisznók, a szarvasok” – meséli az egykori luxusfeleség. Októberben jelenik meg legújabb könyve, ebben saját étrendjéről oszt meg tapasztalatokat. És receptötleteket is ad a háziasszonyoknak.
A videó AI alapú tartalomkészítővel készült.
Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu




