Napi friss

Polgár Tünde elárulta alakja titkát: „Az egyszerű tányérszabályt alkalmazom”

Az egészséges életmód kialakítása nála sem ment egyik napról a másikra, de lépésről lépésre kikísérletezte a saját módszerét.

A húszas évei elején még „töltött galambocskának” hívták Polgár Tündét. Megelégelte azonban a túlsúlyát, és elhatározta, bármi áron eléri a mindig is áhított karcsú alakot. Ma már csak kevés húst fogyaszt, de nem lett teljesen vegetáriánus. És bár nem követ egyetlen diétát sem, a mediterrán étrend áll hozzá a legközelebb, hiszen nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, emellett kerüli a cukros, édesítővel készült ételeket és italokat. „Az életmódváltásra esküszöm. A diéta nálam szitokszónak számít! – mesélte Tünde a Storynak. Az egészséges életmód kialakítása nála sem ment egyik napról a másikra. Lépésről lépésre kísérletezte ki, mi a legjobb a számára. Mindössze néhány szabályt követ, ezeket azonban szigorúan betartja. – Reggelire általában müzlit, chiapudingot eszem, amit előző este tejbe beáztatok, majd másnap kókuszpehellyel összekeverem, a tetejére pedig gyümölcsöt teszek. Amikor ennél laktatóbbra vágyom, akkor is szem előtt tartok egy szabályt: napi egy zsömlénél vagy egy szelet kenyérnél többet nem fogyasztok, azt is inkább délelőtt. Az ebédemnél és a vacsorámnál az egyszerű és könnyen kivitelezhető tányérszabályt alkalmazom. 5 részre osztom a tányért, és mindig kerül rá egy kevés hús, köret, párolt zöldség, nyers zöldség és magok. A készételeket pedig kerülöm, én ezzel tisztelem meg a testemet, amit nem használok szemetesnek. Ráadásul egy mirelit ételt elkészíteni semmivel sem tart rövidebb ideig, mint egy csirkemellet összesütni néhány zöldséggel, amit a már említett módszer segítségével rendezek el a tányéromon. Este hat óra után azonban már nem eszem semmit, ez alól még a nyaralásaink sem kivételek, így mindig korán, öt órára foglalunk Árpival asztalt. Arról viszont szó sincs, hogy aszkétaéletet élnék, én is eszem desszertet, csak nem mindennap. Arra az esetre is van bevált módszerem, ha ellenállhatatlan nassolhatnékom támad: a szekrényben mindig tartok egy csomag csokicseppet, amit a háziasszonyok általában süteményekhez, kekszekhez használnak. A minőségére érdemes odafigyelni. Ebből egy kis marék nekem mindig elég, és bűntudatom sincs tőle.”

Konyhatrükk

Úgy tűnik, a jó példa ragadós, hiszen Tünde a családját sok mindenre rá tudta már venni, így férje és fia is követi az egészséges táplálkozásban. Polgár Árpád azonban nem veszi ennyire szigorúan felesége egészségtudatos életét. „Árpinak nagyobb adag húst és mindig kétféle köretet is készítek. Ő kap mindig burgonyát vagy rizst, de ma már a párolt zöldséget is szívesen elfogyasztja.”

Kiemelt képek: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!