Címlapsztori

Borbás Marcsi: „Ez a birtok a mindenem, húsz évünk van benne, hogy így néz ki”

Megszállottan szereti a munkáját, közönségét beengedi a kertjébe, a konyhájába, vacsoratippeket ad, de ma is izgul, ha saját magáról kell beszélnie.

Olyan, mintha csak a szomszédasszonyunk lenne: csodáljuk a kertjét, és titkon kicsit irigyeljük is érte. Jó nézni, hogy bármit csinál, nemcsak a boldogságát találja meg benne, de úgy mesél róla, hogy egy kicsit szeretne mindenki Borbás Marcsivá válva gazdálkodni, főzni, sütni. Hiszen Szalafőn, ahol jelenleg él, de talán az egész Őrségben ritka az olyan burjánzó kert, mint az övé. És évek óta nem költött zöldségre és gyümölcsre egyetlen forintot sem! „Lehet ennél nagyobb boldogsága az embernek?” – teszi fel rendszeresen a kérdést YouTube-csatornáján.

Inspiráló személyiség

Nincs még egy ilyen hazai híresség, aki botrányoktól mentesen és ennyire elszigetelve éljen úgy, hogy közben mégis megőrzi népszerűségét. Hiába intett rég búcsút a klasszikus értelemben vett televíziózásnak, ma is százezrek követik az interneten. A dél-alföldi lány, aki azt gondolta, soha többé nem vesz ásót vagy kapát a kezébe, még húsz évvel ezelőtt vásárolta a házat, ahol jelenleg gazdasszonyként él. Valószínűleg már akkor az elvonulásra készült. „Ez a birtok a mindenem. Húsz évünk van abban, hogy ma így néz ki a terület. A férjemmel pont akkoriban találtunk egymásra, ez a közös szerelemprojektünk” – mondta néhány hónappal ezelőtt a Mandinernek.

Fotó: Krisztics Barbara

A harmadik férj lett az igazi

„Mindenre rányomja a bélyegét, minden amolyan ’marcsissá’ válik, amihez hozzányúl. Műsor, lakás, étel, ruhadarab, kert, bármi” – meséli róla a férje egy korábbi Nők Lapja újságban. Krisztics Dezsőről mindig kevés szó esik, pedig a férfi Marcsi harmadik férje, és az egyetlen, aki mellett a műsorvezető végre valóban önmaga lehet. Előző két, viszonylag rövid házasságát is elegánsan kezeli: több ízben elmondta már, valószínűleg az ő hibája volt, hogy tönkrementek a kapcsolatai. Ami azonban kétszer nem működött, az harmadszor nagyon. „Az élet minket igazolt, mert fantasztikus, amit mi ketten összehoztunk. Kettőnk közös munkája nagyon megerősíti a mi kapcsolatunkat, pozitívan hat vissza” – ezt még a Gasztroangyal idején fogalmazta meg D. Tóth Krisztának, akinek az ötvenedik születésnapja előtt egy évvel adott interjút. Az utolsót, amikor igazán mélyen beszélt a legbensőbb érzéseiről. Mert, bár azóta is gyakran kerül címoldalra, ritkán el-elvállal egyéb szerepléseket is, ám az elmúlt évek alatt mégis a legtitokzatosabb hazai sztárunkká vált. Leginkább arról beszél, hogy mit ad számára a természet folyamatos közelsége.

Öt évvel ezelőtt D. Tóth Krisztának nyílt meg (Fotó: Archív)

Valódi félelem

Az is igaz, hogy sosem lubickolt a népszerűségében, hiányzott a partikról, bemutatókról, megnyitókról. Az egyedüllétet mindig is jobban szerette a felhajtásnál. Erről korábban így nyilatkozott: „Akkor érezném magam jól, ha otthon lehetnék sztár, ahova jönnek a vendégek, főzök, kertet művelek, nevelek x gyereket, unokát, de lehet, hogy ez is azért van, mert nekem nem adatott meg”– gondolkodott el egykor az Elviszlek magammal műsorában az okokon, kit miért lehet irigyelni. Élete kétségtelenül tündérmesébe illő, talán csak a gyerek hiányzik belőle, amiről egészségügyi okok miatt kellett lemondania. A múltjának ezzel a részével kénytelen volt megbarátkozni, abból hozza ki a maximumot, ami megadatott neki. 2011-től hatalmas, pozitív közösség gyűlt köré, évek óta óriási szeretetben van része. Egy dolog mégis félelemmel tölti el, és ez éppen a szereplés, amin közel 30 éves rutinja ellenére képtelen úrrá lenni.

Fotó: Krisztics Barbara

Nagyképűnek tartották

Fogorvosnak, később logopédusnak készült, végül biológia–földrajz szakos tanárként szerezte első diplomáját. Családi javaslatra jelentkezett egy tévés iskolába 1994-ben, ahol szinte azonnal kiválasztották a Telemázli női műsorvezetőjének. Borbás Marcsi azonban nem érezte jól magát. Egy évig bírt eleget tenni a producerek kéréseinek, és ahogy lejárt a szerződése, nem is hosszabbította meg, emiatt egyesek nagyképűnek, mások hazugnak tartották. Hamar bebizonyította azonban, hogy magával ragadó személyiségének különleges helye van a szakmában.

Emiatt sokan bántották, karrierizmussal is megvádolták, ám több mint tíz éve, amióta a Gasztroangyallal berobbant, inkább az derült ki, mennyire maximalista, leginkább magával kapcsolatban. „Megpróbáltam rajta gondolkodni, miért vagyok ennyire izgulós. Nem akarom, hogy rosszabb legyen, mint ahogy eddig csináltam. Nem szeretnék csalódást okozni. A mai világban nincs megbocsátás, vagy nagyon ritka. Szerintem nem fogadják el az emberek azt sem, ha öregszel, de azt sem, ha a fáradt vagy, ha rosszkedved van, netán ­rossz passzban vagy” – fejtegette öt évvel ezelőtt, de valószínűleg nincs igaza, mert nézői és követői a mai napig hibátlannak tartják.

Kiemelt képek: Krisztics Barbara, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!