Címlapsztori

Kis Grófo: „Meg kell maradni embernek, mert alázat nélkül siker sincs”

Milliók hallgatják a bulibáró leg­nagyobb slágereit, de neki is meg kellett tanulnia: nincs az a szakmai siker, ami miatt megérné elhanyagolni a családját.

Az énekes annak idején 19 éves ifjú titánként 2012-ben robbant be köztudatba. Éppen abban az évben, amikor édesapává vált, és megszületett az első gyereke, Lacika. Így egyszerre kellett megküzdenie az új kihívásokkal a karrierjében és a magánéletében is. Időbe telt, amíg az új élethelyzetet megtanulta jól kezelni. Noha saját bevallása szerint soha nem szállt a fejébe a népszerűség, mégis volt, hogy édesapja figyelmeztette: rossz irányba tart. „Egyszer rám szólt, hogy ne vegyek magamnak olyan drága ruhát, mert a túlzott költekezésnek nem lesz jó vége, de az emberekkel soha nem voltam lekezelő vagy nagyképű. Igaz, időm se volt lubickolni a népszerűségben, mert amint befutottam, megszületett az első gyermekem, Lacika – mondja az énekes, akinek 19 éves ifjú titánként kellett egyszerre helytállnia otthon és a színpadon. – A családom többet hallott a rádióban és a látott a tévében, mint otthon. Aztán a feleségem felhívta a figyelmemet, hogy nem minden a munka, és én egyből visszavettem a tempóból, mert beláttam, hogy igaza van, hisz hiába ismer, szeret egy ország, ha a számomra legfontosabbakkal nem tudom megosztani az örömömet.”

„A feleségem figyelmeztetett: vegyek vissza!” (Fotó: Archív)

Biatorbágyra költöztek

Kis Grófo most már mindent a családnak rendel alá. Nemrégiben még új otthont is keresett. Az immár háromgyermekes édesapa ugyanis úgy döntött, hogy maga mögött hagyja imádott szülővárosát, Szolnokot, és a családjával együtt Budapest környékére költöznek. „Nehéz döntés volt, hisz mindannyian imádunk Szolnokon élni, de ahhoz, hogy a gyermekeinknek, Lacikának, Armandónak és Brillianának több lehetősége legyen az életben, és a legjobb iskolákba járjanak, meg kellett hoznunk ezt a döntést. Ráadásul a fellépéseim miatt is praktikusabb Biatorbágyon élni, mert minden közelebb van, nekem sem kell majd annyit utaznom, úgyhogy remélem, jól fogjuk magunkat érezni az új házunkban.”

„Isten fogja a kezemet”

A hirtelen jött siker egyébként annak idején őt magát is váratlanul érte. „Egyáltalán nem számítottam arra, hogy így be fogok futni. Nem terveztem tudatosan a karrieremet, pedig sokan mindent feltesznek egy lapra a sikerért. Én nem ábrándoztam nagyszínpadról, telt házas koncertekről, csupán édesapám révén belecsöppentem a zenei világba, és sodródtam az árral. Persze már gyerekként is a véremben volt a muzsikálás, és voltak önálló dalaim, de az országos népszerűséget kétség kívül Jollyval közös slágerünk, a No roxa áj hozta meg – mondja az énekes, akinek dalát már több mint 45 millióan tekintették meg a legnagyobb videómegosztó portálon. – A mai napig nem fogtam fel, hogy milyen nagy dolog, amit eddig elértem. Isten fogja a kezemet, és nem engedi, hogy elszálljak, meg kell maradni embernek, mert alázat nélkül siker sincs!”

Ontja magából a slágereket (Fotó: Archív)

„Nem szégyellem a mulatásit”

Továbbra is ontja magából a slágereket. „A Nézése meg a járása és a Bulibáró után már romapop énekesként tartottak számon, nem pedig mulatósként, ami számomra valódi áttörést jelentett. Sajnos a mulatós műfajt sokan lenézik, és egy kalap alá veszik az amatőr, lakodalmas muzsikálással, ­pedig azt is lehet igényesen, profin űzni. Persze ma sem hazudtolom meg önmagam, és nem szégyellem a mulatásit, csak ­éppen igyekeztem javítani a stílusomon és modernizálni a dalaimat.”

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!