Címlapsztori

Ördög Nóra: „Egy héten egyszer máshol alszunk Palkóval”

Tengernyi teendője mellett valahogy mégis megteremti az egyensúlyt a család és a munka között. Egy kivételes társ van mellette, akivel törődnek egymással.

Műsorvezető, vállalkozó, édesanya és feleség, nem csoda, ha Nóri néha úgy érzi, ki kell szakadnia kicsit a mindennapokból. Ilyenkor csak a családjára koncentrál, és felkerekednek világot látni. Ha pedig az otthoni teendőkben fárad el, egy-egy férjével, Nánási Pállal töltött este a gyógyír mindenre. De bármennyire is nehéz, imádja az életét, élvezi a hivatását, és senkivel sem cserélne. Azt mondja, több mint két évtized után is élteti őt a tévézés, de imádja azt a kettősséget, amit Palkóval – ahogy ő becézi a férjét – az utóbbi pár évben létrehoztak a balatoni kisboltjaik megnyitásával. „Olyan jó, hogy amikor elfáradok a tévézésben, ott van egy teljesen más terület, a vállalkozósdi. Ha meg abban fáradok el, mert az is kimerítő, csak egészen másfajta megterhelés, akkor ott a tévé, ahol már csukott szemmel is tudom, mi a dolgom” – meséli Nóri a Séfek séfe sajtótájékoztatóján.

Nemrég újabb boltot nyitottak a Balatonon (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Merthogy hamarosan indul a főzőműsor a megszokott csapattal (séfek: Vomberg Frigyes, Wolf András, Krausz Gábor), akiktől rengeteget tanult az elmúlt három év során. „Ahogy Friciék főznek, az engem nagyon inspirál, és otthon is kamatoztatom. Amióta velük együtt dolgozom, azóta nem görcsölök rá a receptkönyvekre. Teljes nyugalommal nyitom ki otthon a hűtőt, megnézem, mi van benne, és valamit úgyis összeütök. Szeretek kísérletezni, csak kevés időm van rá” – mondja.

„Van, hogy hideget eszünk”

Utoljára az első bolt megnyitása előtt volt olyan időszaka, amikor szinte mindennap főzött valamit otthon. „Annyira jól összeállt a fejemben a műsorok alatt, hogy melyik hús hogyan viselkedik, milyen hőfokon kell elkészíteni, hány percig kell sütni! Megtanultam, hogy igazából fél óra elég egy ízletes vacsorához, csak ahhoz az kell, hogy minden hozzávaló ott álljon. Ez viszont a bevásárlásnál sokszor megcsúszik, mert sok esetben több helyről kell beszerezni az alapanyagot, amire már nem jut időm.” De a vacsora akkor is az ő feladata, és mint mondja, nincs bejárónője, aki többfogásos menüt rittyent az asztalra esténként. „Megesik, hogy csak egy bolognait csinálok, virslit vagy egy kis tonhalas salátát. Vagy amit ­Gizuska főzött bent a stúdióban, abból Palkó hazahoz. De olyan is van, hogy hideget eszünk vacsorára. A nyár ilyen szempontból könnyebbség, mert lent lakunk Akarattyán, a boltunk mellett, ahol a séfünk finomabbnál finomabb ételeket készít, szóval olyankor nem kell izgulnom, hogy mit eszünk.”

Nórát az utazás kapcsolja ki legjobban, nemrég a Maldív-szigeteken jártak (Fotó: Archív)

„’Miidőre’ van szükségem”

A napokban azonban visszaköltöztek a Balatonról Diósdra, mert Miciéknek kezdődik az iskola. De előtte még beiktattak egy kis Maldív-szigeteki vakációt. „Engem az utazás kapcsol ki a legjobban. Kell a fizikai távolság, hogy kicsit elszakadjunk itthonról. Szeretem azt is, ha másik időzónába érkezünk, hogy megforduljon a nappal és az éjszaka. Így amikor idehaza mindenki nyüzsög, és jönnek az e-mailek, akkor mi pont alszunk, így nincs késztetésem sem, hogy a munkával foglalkozzak.” Amikor pedig a családanya fárad el, csak a férjére van szüksége, akivel ha minden jól megy, egy héten egyszer elszöknek otthonról. „Nekem nem ’énidőre’, hanem ’miidőre’ van szükségem. Ebből mostanában kevés volt, de muszáj, hogy ez megmaradjon. Heti egy este kell, amikor Palkóval kettesben tudunk lenni, ilyenkor olykor máshol is alszunk. De ezt már a gyerekeink is megértik és tiszteletben tartják – meséli. De azt mondja, különösebb titka nincs, hogy jól működik a házasságuk. – Van egy erős alap, egy szerelem, egy vonzódás, és ezenkívül rengeteg odafigyelés, beszélgetés, törődés. De ez nem mindenkivel menne. Palkó kivételes férfi.”

Rendszeresen kapcsolódnak ki kettesben is (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Kiemelt képek: Schumy Csaba/fotocentral.hu; Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!