Sztáréletmód

Sztártrükkök a ragyogó mosolyért

A legtöbben rengeteg pénzt költöttek arra, hogy tökéletes legyen a mosolyuk, de olyan is akad, aki egyszerűbb házi praktikákat is bevet a fehérebb fogak érdekében.

Fehérítő nasi

Az olyan nyers, keményebb zöldségek, mint a répa, a brokkoli, a karalábé vagy a karfiol támogatják a fogak fehéren tartását is – nem hagyják, hogy az egyéb ételek elszíneződéseket okozzanak. Charlize Theron színésznő étrendje nagyon nagy mennyiségben tartalmaz nyers zöldségeket – csodás alakját, álomszép bőrét és ragyogó fogait is részben ennek köszönheti.

Fényesre polírozva

Egy interjúban mesélte el Julia Roberts, hogy a nagypapája szódabikarbónával sikálta fehérre a fogait, és volt, hogy ő is kipróbálta ezt a módszert. Az eredmény látványos lehet azoknál, akik gyakran kávéznak, de a szódabikarbóna dörzsölő hatása miatt nem ideális annak, akinek gyengébb, megkopott, sérült a fogzománca. A mikrorészecskéket tartalmazó fehérítő fogkrém sokkal biztonságosabb alternatíva lehet.

Olajat rá!

Az olajos öblögetés vagy „olajrágás” egy régi, indiai ájurvédikus módszer a szervezet méregtelenítésére, amely egyébként a fogak fehérségéhez is hozzájárul. Gwyneth Paltrow például rendszeresen végzi: szezámolajat kell 15-20 percen keresztül a szájban tartva „öblögetni.” A módszer követői szerint ez segít a méreganyagok kiválasztásában, a megfelelő szájhigiénia fenntartásában, és fehéríti a fogakat.

Szívószálvédelem

Az olyan erőteljes színű italok, mint a kávé, a fekete tea vagy a vörösbor bizony a fogakat is megszínezik. A sztárok, különösen a szupermodellek nagyon odafigyelnek arra, hogy ezt ne kockáztassák, ezért szívószál használatával óvják a fogaikat. Nagy divat mostanában a klorofilltartalmú, zöldségekből-gyümölcsökből össze­állított vitaminturmix, Rosie Huntington-Whiteley-nél és Miranda Kerrnél is gyakran látni ilyet a közösségi oldalaikon – leginkább szívószállal fogyasztva.

Fogbarát saláta

Például a papajában, az ananászban megtalálható bromelain enzim képes enyhíteni a fogak elszíneződését, ezért ezek a gyümölcsök természetes fogfehérítőnek számítanak. Chrissy Teigen modellnek az egyik ismert specialitása a papajasaláta – talán ennek is köszönheti vakítóan fehér fogait. Direkt bedörzsölésre ezeket a gyümölcsöket sem ajánljuk, viszont fogyasszuk őket bátran, nagyon egészségesek

Kiemelt képek: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!