Hazai sztár

Kozso a szerelméről: „Kilenc gyerek is kevés lenne”

Úgy tűnik, a zenész megtalálta azt, akivel le akarja élni az életét. Ágicával ma már a családalapításról beszélgetnek.

Annak idején, 16 éve rövid, de annál emlékezetesebb szerelemnek indult Kozso és Ágica kapcsolata. De az akkor 20 éves lány még karriert szeretett volna építeni, és nem hagyta magát a szerelemnek. És persze Kozso is lubickolt a sztárélet nyújtotta lehetőségekben, gyönyörűbbnél gyönyörűbb táncoslányok mutatkoztak az oldalán. De jöhetett bárki, ők ketten megismerkedésük óta tartották a kapcsolatot. Ágica mindig elújságolta, hogyan alakul a sorsa Amerikában, ahová egymaga ment ki szerencsét próbálni. Kozso pedig büszke volt rá, hogy egykori kedvese szép lassan a világ egyik legnagyobb légitársaságának egyik középvezetőjévé nőtte ki magát. Ágica a tengerentúlról követte a festő-zenész-producer életét, karrierjét, amely hosszú éveken át töretlen volt. Kívülről fújta a régi és új Ámokfutók-slágereket. Majd szinte napra pontosan három éve úgy döntött, hazaköltözik. A történet folytatása pedig innentől nem meglepő…

„Bármikor szétsírom az agyam”

Kozso akkor már egy ideje túl volt az utolsó szakításán. Egy négyéves kapcsolatot zárt le, amelyben, mint mondja, sokat sérült. Időközben elveszítette az édesanyját. Nem volt könnyű időszak. Nem beszélve a két agyvérzés utáni 2014-es életmentő aneurizmaműtétjéről, ami után beszélni és mozdulni sem tudott. „Nem sokan épültek fel ebből. Nem véletlenül tart Hudák professzor (Hudák István idegsebész – a szerk.) a világ egyik csodájának. Lényegében az agyam szinte mindent törölt. Egy mondatot sem tudtam kimondani, most pedig itt vagyok egészségesen és szerelmesen. Remélni se mertem akkoriban, hogy lehetek még ilyen boldog – kezdi a Storynak Kozso, aki idővel találkozóra hívta Ágicát, miután a lány hazaköltözött. Randi randit követett, és hamar újra szerelmesek lettek. – Mindennap hálát adok Ágicáért. Teljes lila ködben vagyok. Imádom őt. Ez egy nagyon nagy dolog, ami köztünk van. Kilenc gyerek is kevés lenne tőle. Szeretném, ha lenne közöttük faszobrász, festő, sportoló… – csuklik el a hangja. – Na ezért kell a napszemüveg a színpadon és mindenhol. Fel is veszem. Így nem tudják, mennyire érzékeny vagyok, és hogy bármikor szétsírom az agyam, annyi szeretet és hála van bennem…”

Ágival (Fotó: Archív)

„Ágica fúr, farag, szerel”

A producer szerint sok mindenben alakítják egymást. Csak egy beszédes apróság. Míg régen ő inkább teázós volt, ma már Egérke miatt kávézással indítják a napot. Ágica a nyugtató, mélyebb alvást is bevezette Kozso életébe. Az énekes ugyanis a pihenésre korábban nem fordított hangsúlyt. „Eddig nem igazán éreztem szükségét 3-4 óránál több alvásnak, és arra is megszakításokkal vettem rá magam. Ágica mellett most 4-5 órát is alszom egyhuzamban. Nyugodt vagyok, hogy itt van mellettem. Rajongva nézem, hogy míg én száz dologra figyelek egyszerre, és így száz dologra fókuszálok, addig ő egy dologra koncentrál, és azt a tökéletességig viszi. Ha kell, csavaroz, fúr, farag, grillsütőt szerel, Semmelweisre jár. Óriási türelme van. Hozzá képest nekem semmi. Apukám is rajong Ágicáért. Imádjuk.”

Tehetséges festő (Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu)

„Úgy élünk, ahogy nekünk jó”

„Valóban totál ellentétei vagyunk egymásnak – veszi át a szót Egérke. – Ő Vízöntő, én Oroszlán. Tűz és víz vagyunk, mégis jól működünk együtt – utal arra, hogy időközben a festőművész-producer menedzsere is lett, koncertjeit szervezi, együtt dolgoznak, így mára a sikerekben is osztoznak. Adódik persze a kérdés, hogy két ennyire ellentétes habitusú ember nem veszekszik-e sokat? – Érdekes, de nem. Mindent meg tudunk beszélni. Ha probléma adódik, ő rögtön várja a megoldást, én pedig dolgozok a megoldáson. Veszekedés sosincs köztünk. Előfordul néha, hogy nem egyformán gondolkodunk, mivel ő művész, én pedig realista vagyok.” Ágica azt is elárulja, mennyire romantikus az érzékeny lelkű szamuráj. „Nincs olyan, hogy ha elmegy mellettem, ne érjen hozzám. Dalt is írt már nekem, és festményt is készített rólam. Nem portrét, így másnak nem felismerhető. De mi tudjuk, hogy azt az alkotást én inspiráltam. Kozso hihetetlenül romantikus. A legváratlanabb alkalmakkor toppan be valami aprósággal vagy virággal a kezében. A szavait, a gondolatait, a terveit hallgatva, és a könnyeit látva, sosincs kérdés bennem, merre haladunk. De senkinek sem szeretnénk megfelelni. Úgy akarunk élni, ahogy nekünk jó, és úgy is élünk. Hogy mikor jön a kisbabánk, azt pedig a sorsra bíztuk.”

Kiemelt képek: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!