Címlapsztori

Józsi gazda: „Meglepődtem, hogy kaptam még egy esélyt”

Mindenkit váratlanul ért a hír: a Házasodna a gazda történetében először az egyik gazda új esélyt kapott, és még egy évadon át keresheti a szerelmet.

Tavaly végül egy korábban elküldött asszonnyal, Böbével ment az írországi álomrandira Pető József, vagyis Józsi gazda. Hazatérve azonban úgy döntöttek: nem lesz belőlük házaspár. Vajon ilyen tapasztalatok után miért érezte úgy Józsi, hogy újra akar próbálkozni? A Story magazinnak elmesélte.

„Elcsendesedett a kapcsolatunk”

Azt mondja, megerősítette az első évad. „Stabillá tett, de valahogy a rabja is maradtam az élménynek. Mint amikor gyerek voltam, és elmentem az úttörőtáborba: olyan jó buli volt, hogy újra és újra át akartam élni. Ám amikor visszatértem a hétköznapokba, az eprek közé, Böbe is a sajátjába, megszakadt valami. Ő sokáig nem is írt rám, csak amikor már lement a műsor a tévében, akkor vettük fel újra a kapcsolatot. Mint egy ismerőssel, baráttal elbeszélgetünk, de nem került már szóba az, hogy férj és feleség lehetnénk. Ő azt mondta, szereti, ha egy férfi udvarol neki, én pedig úgy voltam vele, hogy aki hozzám jelentkezik, az tudja, mire vállalkozik, és tesz is érte. Azt is gondolom, hogy ha olyan óriási értéknek látta volna a viszonyunkat, akkor mindent meg is tett volna érte, de nem így lett. Szépen elcsendesedett a kapcsolatunk. Soha nem bántanám meg őt, ő se engem, tiszteljük egymást. Sokat tudok a magánéletéről, az élete nehézségeiről, ő is az enyémről – magyarázza Józsi. – Idén pedig arra is gondoltam, hátha másodjára már rám talál valaki, aki nagyon akar engem, akinek komoly értéket jelentek, aki otthon érzi magát nálam, aki szereti a kislányaimat, aki örülne annak, ha megoszthatná velem az életét. Így aztán megkerestem Nádai Anikót, és nagyon meglepődtem, hogy tényleg kaptam még egy esélyt. Persze az, hogy most bemutatkozhattam, még nem jelenti automatikusan, hogy benne vagyok a műsorban, ahhoz még az is kell, hogy jelentkezzenek a hölgyek, akik velem szeretnének ismerkedni. De nagyon reménykedem, hogy így lesz, a Jóisten pedig hozzáteszi nekem, ami még kell.”

Nádai Anikót kereste meg az ötletével, hogy újra indulna a versenyen

„Szégyelltem magam”

A tavalyi évad legnagyobb balhéját Józsi szolgáltatta, amikor illetlen szavakat használt az egyik hölgy jelenlétében, és ennek hatására végül mindkét, még nála lévő arajelöltje faképnél hagyta. „Ami megtörtént, az megtörtént, azon már nem lehet változtatni, csak le lehet vonni a tanulságokat. Az újabb évad új szituációkat hoz majd. Tavaly ott adott volt egy helyzet, ami kiváltott belőlem egy érdekes reakciót. Szégyelltem is érte magam – mondja Józsi. – De lássuk be: a tűrőképességem most is ugyanakkora, a személyiségem is ugyanolyan, ugyanaz az ember vagyok. Én is, mint bárki más, belesodródhatok olykor egy rossz felállásba. Buta lennék, ha azt mondanám, hogy nem akarok elkerülni egy újabb, hasonló incidenst, de tudom, felmerülhet egy egészen más helyzet, amikor kijön belőlem valami hasonló válasz. De azért mindenképpen megfogadtam: figyelni fogok arra, hogyan fogalmazok.”

Fordulatos volt a történetük Böbével a műsor alatt

„Csak ne sopánkodjon!”

És mit szólt a rokonság, a barátok, hogy Józsi újra meghódítja a képernyőt? „A családom is élt át miattam kellemetlen pillanatokat, tudom. De most annyira pörgős az élet, olyan sok a munka, hogy még le sem tudtunk ülni megbeszélni. Nem tudom, ők mit gondolnak arról, hogy újra belevágok a műsorba. Még a pici lányaimmal is alig tudok érintkezni, annyi a tennivaló. Nekem most kell értékesíteni a szamócát, ezen a néhány héten múlik a család megélhetése. Közben keltem a két kislányt, viszem őket az iskolába, megyek értük. Ha valaki végignézné egy napomat, lehet, hogy a végére már holtnak nyilvánítana, mert ezt tényleg nehéz bírni. A gazdák élete nagyon kemény – magyarázza Józsi. – Nagyon stresszes számomra a munka, különösen az év mostani szakaszában, és hálás vagyok a Jóistennek, hogy mindig megnyugtat, és úrrá tudok lenni az idegeskedésen. Olyan asszonyt keresek, aki át tudja élni, hogy mivel jár egy gazda élete. Aki azonosulni tud vele, mert máskülönben nem fogja értékelni, hogy ott vagyok neki. Csak sopánkodni fog, hogy már megint mit csinálsz, miért nem vagy itt mellettem, mennyi időt töltesz a földeken… Ha viszont dolgos asszony, aki érti a munka fontosságát, akkor támogatni, segíteni fog. Akik jelentkeznek, elvileg tudják, mire vállalkoznak, illene is ahhoz tartaniuk később magukat. Ne engem próbáljanak kizökkenteni az életemből.”

Kiemelt kép és fotók: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!