Sztáréletmód

Nagy Alexandra: „A párizsis zsemle az egyik gyengém”

A rideg, fázós téli hónapokban is azon van, hogy vidámságot csempésszen a mindennapokba. A Barátok közt egykori Alíza elárulja jól bevált téli praktikáit.

Vitaminkúrát a bőrnek

A színésznő bőre érzékenyebb az átlagosnál, ezért nagyobb odafigyelést igényel. „Hiszek a külső-belső ápolás kombinációjában, ezért sok vitamint és vasat fogyasztok, a bőrömet pedig C-vitaminos szérumokkal kényeztetem. Nincs sok arckrémem, de az mind hidratáló és retinolos készítmény. Az alapos arctisztítás pedig nálam az egyik kötelező esti program” – vallja be.

Varázsoljunk meghittséget

Alexandrának csodás gyerekkori emlékei vannak a karácsonyokról. „A szentestét általában vidéken töltöttük a keresztanyámnál. Az ő hiánya erőteljesen jelen van az ünnepeken, ahogy apukám elvesztése után is űrt érzek a szívemben. Ebben az időszakban több baráti összejövetelre vagyok hivatalos, de az édesanyámmal kettesben is karácsonyozunk, aminek megadjuk a módját, és szépen kiöltözünk.”

Édesanyjával rengeteg időt tölt együtt (Fotó: Archív)

Színt a ruhákra

Nem bánja, ha színes öltözetével kitűnik a környezetéből. Szerinte a tél nem jelent egyet a sötét darabokkal. „Egy világosabb sapka, sál, kesztyű vagy pulóver nemcsak a szettünket, de a kedvünket is feldobja. A pasztellszínek mellett gyakran viselem a lila különböző árnyalatait, de a rózsaszínt is. Természetesen az ünnepi szezonra is felkészültem: vannak bársonyanyagú és flitteres darabjaim is, ahogy a kötelező kis fekete ruha sem hiányzik a ruhatáramból – meséli. – Két véglet között mozgok az öltözködésemet tekintve: napközben kényelmes, alkalomra elegáns vagyok. A kettő közötti átmenet, a hétköznapi csinos darabok viszont szűkösebben lelhetők fel a szekrényemben.”

Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu

Engedjük el magunkat

„Mivel a nagyobb pulcsik időszaka van, könnyebben megengedek magamnak olyan falatokat, amiket a bikiniszezonban nem. Ám az is igaz, hogy télen nehezebb a felesleget ledolgozni. Úszni hidegben nem szeretek, a lovaglásra gyakrabban veszem rá magam.”

Mandarin minden mennyiségben

„Törekszem az egészséges étkezésre, próbálok több zöldséget enni, ami nehéz, mert párizsis zsemlén és tésztaféléken nevelkedtem, és a mai napig ezek a gyengéim. Folyamatos küzdelemben vagyok önmagammal, hogy lemondjak róluk, viszont a gyümölcsöket nagyon szeretem. Nálam a téli hónapok a narancs-mandarin fogyasztásáról szólnak, amelyek szintén a vitamintartalékaimat töltik fel.”

Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu

Alapozó, a titkos fegyver

Épp a hiperérzékeny bőre miatt nem szeret arcfesték nélkül mutatkozni. „Nincs külön évszakhoz kötött sminkem. Az utóbbi időben kerülöm az erőteljes színeket, ám naponta használok színezett arckrémet, ez nem viseli meg túlzottan a bőrömet. A szempillaspirál kötelező elem, de mindig van nálam jól fedő alapozó is arra az esetre, ha az esemény megköveteli a tartósabb sminket. Szerencsém van, hiszen az egyik barátnőm kozmetikus, így gyakran lát el arcápolási tanácsokkal” – mondja.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!