Egyéb

Így nem lesz kihívás a növények tápanyagellátása! (X)

Szeretné, ha örökzöldjei még zöldebbek és egészségesebbek lennének? Balkonnövényei pedig még több és hosszabb virágzással hálálnák meg a törődést? Mutatjuk, hogyan érheti el!

A növények folyamatos és megfelelő tápanyagellátása sokszor nagyobb kihívás egy hobbikertésznek, vagy háziasszonynak, mint egy árutermelőnek, hiszen nem egy-két fajta növényt nevelünk a ház körül és ápolunk a lakásban, hanem sokat: zöldségeket, gyümölcsöket, szőlőt és akár több dísznövényfélét is egyszerre. A sok fajtának más és más az igénye és más lehet a megfelelő kijuttatás módja és az optimális időpontja is. Alapvetően három úton tudjuk kielégíteni a növények mindenkori tápanyagigényét: alaptrágyákkal, fejtrágyákkal és lombtrágyákkal. Az alaptrágyákat elsősorban a kiskertekben alkalmazzuk kiszórással, talajba keveréssel, ilyen például a szervestrágya is, de ide sorolhatók a virágföldekbe kevert műtrágyák is. Ezek a kezdeti fejlődési időszakokban jó eséllyel kielégítik a növények igényeit. A fejtrágyák már ezek pótlására, a későbbi időszakokban történő folyamatos tápanyagellátásra szolgálnak, jellemzően öntözéssel kijuttatva. A lombtrágyázás pedig a tápelemek gyors pótlására, a növények megfrissítésére, sok esetben gyógyítására használatosak, és nem a nagy mennyiségben felhasznált tápelemek folyamatos pótlására.

A Wuxal® Super termékek ideális kialakításúak, ugyanis mind fejtrágyaként (öntözőtrágyaként), mind lombtrágyaként alkalmazhatóak, és eltérő tápanyagtartalmuk révén minden növényfajta számára megtalálható az optimális összetétel közöttük.

Wuxal® Super Örökzöld – Speciális nitrogéntúlsúlyos összetétellel a jobb növekedésért és az extrán zöld örökzöldekért

A tűlevelű növények, tuják, örökzöld cserjék a kerti talajtípusok szerkezetére kevésbé érzékenyek, mint a kémhatásra (pH) és az ideális összetételű és harmonikusan felvehető  tápanyagtartalomra. A nitrogén, foszfor, kálium megfelelő arányú jelenléte mellett még fontosabb az azonnal felvehető, vagy könnyen mobilizálható mikroelem tartalom is. Ezek a kis mennyiségben jelenlévő elemek meghatározzák a levélzet ideális alaki fejlődését és nagy hatással vannak például a díszbogyók és hajtások színesedésére is. Hiányukban a levélzet deformálódik, megbarnul, elpereg.  A Wuxal® Super Örökzöld rendszeres alkalmazásával kiküszöbölhetőek a hiánytünetek megjelenései, és biztosítható az örökzöld növények teljes specifikus ásványianyag-szükséglete!

Wuxal® Super Balkon – Speciális tápanyag-összetétellel és megemelt káliumtartalommal a hosszantartó virágzuhatagért

A balkonnövényeinknek megújuló virágkoronájuk kineveléséhez a talajból könnyen és folyamatosan felvehető  magas, ugyanakkor speciális összetételű hatóanyag tartalomra van szükségük, mert a folyamatos virágzás és az erőteljes, gyors növekedési ciklusok egyaránt nagyon energiaigényes folyamatok. A balkonládák virágföldjeinek tápelem szolgáltató képessége véges, tartalékiak gyorsan elhasználódnak, ezért nem képesek a teljes nyári vegetációt kiszolgálni. A Wuxal® Super Balkon rendszeres alkalmazásával kiküszöbölhetőek a hiánytünetek megjelenései és biztosítható a virágos növények teljes és specifikus ásványi anyag szükséglete, így a tápelemekkel jól ellátott növények erőteljes gyökérzetet, vitális levélzetet és egész nyáron díszlő virágzatot fejlesztenek!

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!