Napi friss

Szacsvay László káposztás harcsát készít karácsonykor: mutatjuk a receptet

A színész nem titkolja, egyszerűen megunta a rántott pontyot. Ezért kitalált egy számára fenségesebb fogást.

Szacsvay Lászlónak van egy közkedvelt karácsonyi receptje, de máskor is kiváló. A káposztás harcsa. „Divat ugye a rántott ponty karácsonyra. Na én azt már rég meguntam! A lencsét is. Ezért találtam ki valami egészen mást, ami most sem fog hiányozni az ünnepi asztalról. Ez sem okozhat gondot senkinek, csak egy nagyobb fazék kell hozzá – magyarázza Szacsvay László, aki nemcsak a színpadon, a konyhában is megállja a helyét.

  1. Szalonnával kezdek, mint mindig. Miután megolvad, rárakom a csak egy kicsit megnyomkodott savanyú káposztát. Négytagú családnak egy-másfél kiló elég.
  2. Két deci fehér borral felöntve főzöm a káposztát. Másfél óráig rotyoghat, és ha látom, hogy lassan elpárolog a bor, felöntöm vízzel.
  3. És ebbe is megy négy szem kockacukor, majoránna, fekete és fehér bors vegyesen, plusz négy-öt babérlevél. Lassú tűzön hagyom főni.
  4. Közben a filézett harcsát kockára vágom, mint bármilyen húst, hozzáadom a káposztához, és jól megforgatom az edényben.
  5. A legvégén egy kisebb főzőtejszínnel felöntöm, és hagyom, hogy rottyanjon egyet.
  6. Pirosparikát szórok a tetejére, hogy szép színe legyen. A fiam és a párja is nagyon szereti.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story téli különszáma!

A Story Horoszkóp különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!