Külföldi sztár

Kim Basinger – Richard Gere-rel csalta meg első férjét

Ritkán hallat magáról a 80-as évek talán leghíresebb bombázója. A 70. születésnapja kapcsán csokorba szedtünk pár érdekességet róla.

Audrey Hepburn varázsolta el

Modell-színésznő mama és zenész papa lányaként lehetett volna balerina vagy operaénekesnő is, kicsi korától tanult ugyanis táncolni és énekelni. Nyert szépségversenyt, de hogy végül mégis színésznő lett, azt Audrey­ Hepburnnek köszönhetjük: annyira rajongott a My Fair Lady című filmklasszikusért, hogy betéve tudta nemcsak minden dalát, de a színésznő sorait is. Pályaválasztása mégis meglepő, kislányként ugyanis annyira félénk és szégyenlős volt, hogy megesett, elájult, ha az osztály elé kiállva kellett felelnie.

Szenvedélyes románcok

Leghíresebb párkapcsolata Alec Baldwinhoz fűzte, aki a második férje volt, tíz évig éltek együtt, és 2000-ben váltak el. Tőle született egy szem lánya, Ireland, akin botrányos válásuk után évekig csatároztak. A színésznő még Baldwintól kapott gyűrűjét is elárverezte – a pénzt egy állatvédő egyesületnek adta. Akadtak még világhírű kedvesei, némelyik választása elég meglepő volt. Rövid, de lángoló szerelem fűzte például a popsztár Prince-hez, volt egy kis kalandja a rapper Eminemmel, és Richard Gere-rel is ágyba bújt – az első férjét csalta meg vele.

Alex Baldwinnal végül elváltak (Fotó: Getty Images)

A lánya túlnőtt rajta

Egy szem csemetéje, a ma már 28 éves Ireland nemcsak nála lett magasabb egy jó fejjel, de még az apjánál is hosszabbra nyúlt: 185 centi! Korábban zűrös ügyei miatt lehetett sokat hallani róla, aztán most májusban ő is anya lett, kislányát Hollandnak hívják. Vagyis Kim Basinger fél éve büszke nagymama, az unokája a szeme fénye. Ha csak teheti, segít a kicsi körül, hiszen nagyon közel állnak egymáshoz a lányával.

Lányának köszönhetően boldog nagymama (Fotó: Profimedia)

Traumatikus élmény

Fénykorában a világ hol Marilyn­ Monroe-hoz, hol Brigitte Bardot-­hoz hasonlította érzéki szépsége miatt, de neki annyira nem volt önbizalma, hogy legszívesebben nem is nézett tükörbe. Talán leghíresebb filmjében, a 9 és fél hét című moziban játszott szerepe kifejezetten traumatikus élmény volt számára. Ő az egyetlen színésznő, aki Oscar-díjas létére meztelenül pózolt a Playboyban, emellett az egyetlen, aki filmvásznon James Bond és Batman szerelmét is eljátszotta.

A fodrásza lett a társa

Immár egy évtizede az a férfi van mellette, aki korábban híres szőke hajzuhatagát gondozta: az egykori fodrásza, Mitch Stone.­ A 90-es évek óta ismerik egymást, szerelem mégis csak sokkal később alakult a kapcsolatból. „Én voltam a legjobban meglepve, amikor a barátságunk szép lassan valami mássá alakult. De talán azért is vagyunk meg ilyen jól, mert barátként kezdtük” – mondta Basinger. Láthatóan tényleg boldog tíz évvel fiatalabb a párjával, állítólag titokban össze is házasodtak.

Hivatalosan is egy párt alkot a barátjával (Fotó: Profimedia)

Súlyos fóbiák gyötörték

Beteges szorongása Kimet minden sikere ellenére egy életen át elkísérte, részben ezért is fordított hátat többször is hosszú évekre Hollywoodnak – képtelen volt megbirkózni a hírnévvel járó állandó felhajtással. Agorafóbiája és pánikrohamai miatt sokszor a lakását sem bírta elhagyni, és a problémája annyira elhatalmasodott rajta, hogy végül újra kellett tanulnia autót vezetni. „A leghétköznapibb dolgok is kihívást jelentettek, annyira, hogy kiszáradt a szám és remegtem. Folyton halálosan kimerültnek éreztem magam” – idézte fel. Terápia és gyógyszerek segítettek végül rajta.

Családja csődbe hajszolta

Szüleivel és testvéreivel – öten vannak – hosszú évekre megromlott a kapcsolata, miután szerinte ők vitték bele egy pokolian rossz üzletbe a tanácsaikkal. Sikerei csúcsán ugyanis pár befektetővel együtt 20 millió dollárért megvásárolt egy egész kisvárost Georgia államban, ahol filmstúdiót és filmfesztivált hoztak volna létre, turistaattrakciót faragva belőle. A tervekből végül nem lett semmi, a színésznőnek pedig csődöt kellett jelentenie…

Apjával és testvérével (mögötte) megromlott a kapcsolata (Fotó: Getty Images)

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!