Hazai sztár

Nyári Károly: „Rengeteg áldozatot hoztam”

Míg más gyerekek telente síeltek vagy szánkóztak, addig a népszerű előadóművész kis korában is szinte minden idejét a zongora mellett töltötte.

Sokak kedvenc előadója, pályáját hatalmas sikerek, telt házas koncertek fémjelzik. Persze mindez nem a véletlen műve, a zongorista már kisgyerekkora óta tudatosan készült a zenei pályára.

Művésznek nevelték

„Én tényleg nyári gyerek vagyok – mondja nevetve Nyári Károly. – Nem igazán szeretem a telet, a hideget. Legfeljebb a havas tájban gyönyörködöm, de a téli sportoktól a szüleim féltve óvtak. A síelés, korcsolyázás, szánkózás vagy bármely hasonló tevékenység ugyanis nem összeegyeztethető a zongoristaléttel. Már gyerekként is távol tartottak a szüleim mindennemű veszélyforrástól. Egy apró baleset is derékba törhette volna a tanulmányaimat, a karrieremet. Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha megsérülne az ujjam, a kezem… – elmélkedik a zenész, akinek így sok mindenről kellett lemondani. Ám ma már cseppet sem bánja, hogy így alakult. – Úgy tűnhet, hogy rengeteg áldozatot hoztam a karrierem miatt, de számomra ezek nem fájó lemondások, hiszen tudtam, hogy a pályám érdekében teszem mindezt.”

„Reggel hat órakor már gyakorlok”

Károly lányait, a két énekesnőt, Nyári Alizt és Nyári Editet, valamint zongorista fiát, Karcsit, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterszakos hallgatója, maximális alázatra tanította. „Másképp szerintem nem is lehet. Ahhoz, hogy igazán professzionális előadó váljon valakiből, nagy odafigyelésre, alázatra van szükség. Mindennap gyakorlok, hogy a zenekari próbára vagy a fellépésre, a koncertre is felkészülten érkezzek. Ezt látták és tanulták tőlem a gyerekeim is, de szerintem ez teljesen természetes. Ha valaki komolyan veszi a karrierjét, és sikereket szeretne elérni, akkor arra igenis sok időt, energiát kell szánnia.”

A Nyári lányok szintén elismert előadók (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

A zene már most az életük része

Noha ideje nagy részét a zenének szenteli, Károlynak az apai, nagyszülői teendői is nagyon fontosak. „Számomra az a legnagyobb töltődés, kikapcsolódás, amikor a feleségemmel, a gyerekeimmel és a két kis unokámmal lehetek. Edit lányom gyerekei, a négyéves Kálmánka és a kétéves Editke beragyogják az egész családunk életét. Mérhetetlen szeretetet kapok tőlük, igazi boldogság minden velük töltött idő – mondja a büszke nagypapa, aki reméli, hogy gyermekei után majd az unokái is követik őt a zenei pályán. – A lányom, Edit pocakjában is a zene szeretete vette őket körül. Bizony, már most érezhető, hogy szoros kapcsolat fűzi őket a muzsikához. A vejem hegedűművész, így nálunk a zenétől hangos a ház. Mindketten nagy örömmel éneklik a gyerekdalokat, de mostanában a karácsonyi dalok a legnépszerűbbek a számukra. A zene már most az életük része!”

Feleségével, Edittel tökéletes harmóniában élnek (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Kiemelt képek: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!