Hazai sztár

Csisztu Zsuzsa: „A férjem nem tud főzni, cserébe viszont jókat eszik”

Nem könnyű feladat egy férjet és két nagyfiút jóllakatni, de a műsorvezető háziasszonyként is helytáll, ráadásul nem is akárhogy!

Rutinosan áll a konyhapult mögött, szinte mindennap kerül ki a keze alól valami finomság. Mint elárulta, elsőbbséget élveznek nála azok a receptek, amelyek nemcsak ízletesek, de gyorsan el is készíthetők. A műsorvezető nem tagadja, az élelmiszerárak elszabadulása miatt nekik is egyre fontosabb szempont, hogy minél olcsóbban tudjon bevásárolni. „Anyukám azt tanította, nem az a nagy dolog, ha drága alapanyagokból jót főzünk, hanem az, ha van annyi fantáziánk, hogy új ­életet tudjunk lehelni akár egy megmaradt ételbe is” – mondja Zsuzsa, aki szem előtt tartva édesanyja tanításait nem szívesen dob ki élelmiszert.

A legnagyobb rajongói

A műsorvezetőnek bőven van lehetősége kiélni gasztronómiai fantáziáját, mert egyelőre ő az egyeduralkodó a konyhában. „A férjem nem tud főzni, cserébe viszont rendkívül jókat eszik és kiszámolja egy-egy étel tápértékét” – mondja nevetve. Dr. Ketskés Norbert ugyanis az ország egyik legismertebb táplálkozástudományi szakértője. A házaspár két fia, a tizenöt éves Krisztián és a kilencéves Adrián anyukájuk szerint nagy ínyencek, de kuktáskodni nem szeretnék.

Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A változatos étkezést részesíti előnyben, amibe nemcsak a magyar ízvilág, hanem az idegen kultúrák specialitásai is beleférnek. Amióta megjárták Balit, az ázsiai konyha nagy kedvencük lett, épp ezért mie goreng tésztát gyakran készít pirított zöldségekkel. „Én háziasszonyként is különösen szeretem ezt a fogást, ugyanis kiváló maradékmentő. Bármilyen megmaradt húst, zöldséget fel lehet benne használni. Szép színes alapanyagokkal, a megszokottól eltérő szeletelési módszerekkel ráadásul igazi ázsiai érzést kelthet bennünk” – mondja az olimpikon sportoló, majd hozzáteszi: számos kedves családi történet fűződik az otthoni távol-keleti vacsoráikhoz. Például a kisfia cuccmáknak hívja a szójaszószba áztatott fokhagymát, és mindig meg is kérdezi: „Anya, ugye cuccmák is kerül a tésztába?”

Zsuzsa tippje

Az ázsiai ételek azért gazdaságosak, mert általuk minden megmaradt hozzávalót új köntösbe öltöztethetünk. A tipikus alapanyagokra – például szószokra – egyszer kell beruházni, hónapokig kitartanak.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!