Sztáréletmód

Gáspár Bea: „Győző is nagyon féltett”

Belátta, a saját erejéből már nem tud megálljt parancsolni a kilóknak, ezért alávetette magát egy gyomorszűkítő operációnak. Most elárulja, megérte-e.

Lehet abban igazság, hogy ha veszélyben az egészségünk, és műtétre készülünk, a legkevésbé sem tanácsos mások (rém)történeteit olvasni, hallgatni, de a Hal a tortán háziasszonyával talán érdemes kivételt tenni. Bea asszony őszintén elmeséli, ő mit tapasztal, amióta két éve átesett a gastric sleeve gyomorszűkítő beavatkozáson. „Örülök, hogy megálltam a hízásban, a műtét nélkül ez nem sikerülhetett volna. Azt azonban nem árt tudni: a gyomor képes valamennyire újra kitágulni, már csak a folyadékbevitel miatt is, így azzal számolni kell – főleg, ha valaki nem sportol –, hogy visszajön pár kiló. Viszont úgy gondolom, kevés túlsúllyal, főleg, ha az egészségünket nem veszélyezteti, még lehet boldogan élni. Nekem tökéletes a vércukorszintem, pedig a műtét előtt a pajzsmirigyproblémám miatt már kezdődő cukorbetegségre figyelmeztettek az orvosok. Ezért is döntöttem úgy, hogy kés alá fekszem, ráadásul Győző is nagyon féltett.

Férjével már igyekeznek egészségesen étkezni (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Ha valamiért mégis megbántam, az éppen az ízlésem, ami sokat változott. Siratom a csípős ételeket, amelyeket annyira szerettem régen, és nem tudok már olyan nagy adagokat sem enni. Bevallom, eleinte furcsa érzés volt megtapasztalni, hogy olyan kevés ételtől is, mint amennyit manapság eszem, energikus tudok maradni. Ami viszont bosszant: ennyi idő elteltével is nehezen találom el az adagokat, mennyivel lakom jól. Ételt ugyanis kidobni nem szeretek! Aki annyira szeret főzni, mint én, az enni is szeret. Erre szerencsére megvan a lehetőségem, hiszen rengeteg helyre hívnak zsűrizni, ahova mindig örömmel megyek. Igaz, folyamatosan kóstolnom kell, de olyankor nagyon odafigyelek, hogy mindig csak néhány falatot egyek, azt is lassan, máshogy nem szabad” – meséli Bea.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!