Sztáréletmód

Horváth Gréta: „A párom mellett nagybetűs nő lehetek”

Mintha kicserélték volna! Láthatóan remekül érzi magát a bőrében, amióta lefogyott.

Tavaly ősszel tudta meg, hogy szénhidrátanyagcsere-zavara, illetve inzulinproblémája van. „Nem csoda, hogy képtelen voltam lefogyni. Pedig volt, hogy alig ettem, megvontam magamtól mindent, ami hizlal, de a kilók csak jöttek és jöttek fel rám. És ez még hagyján! A súlygyarapodáson túl még rosszul is voltam, a kedvem is pocsék volt, húzott az ágy. Így mikor megtudtam, betegség áll emögött, orvosi segítséggel változtattam. Október másodikán kezdtem az életmódváltást, ekkor még gyógyszeres kezelést is kaptam, de mivel hullani kezdett tőle a hajam, abbahagytam. Azóta étkezéssel, mozgással tartom kordában a betegségem, és lekopogom, majd’ kicsattanok! Arról nem is beszélve, hogy ma már tudom szeretni a testem, a mérleg több mint 20 kilóval mutat kevesebbet, mint háromnegyed éve.”

„Visszakaptam a testem, ezáltal önmagam”

A 20 kilós súlyvesztésre nap mint nap rá tud csodálkozni, arra meg pláne, hogy XL-es ruha helyett XS-es kell neki. „A boltban még mindig a nagyobb méretekért nyúlok. Próbálok a fülkében, és egyre csak mormolom magamban, hogy ’hát ez is nagy, meg ez is nagy’. Aztán beviszek magammal körülbelül négy számmal kisebbet, és lám, az a jó! Ez fantasztikus érzés! Mert semmi baj nincs az L-es, XL-es mérettel, csak az nem én vagyok – magyarázza. – De mondok egy másik sztorit is, ami szintén mostanában történt. Fürdés közben, ahogy tusfürdőztem be magam, megéreztem, mennyire kiáll a kulcscsontom. És még úgy habosan fel is álltam a kádban, hogy megnézzem a tükörben, vajon látszik-e. És igen, noha már vagy öt éve nem láttam, mert olyan husis volt az a rész. Hívtam is anyát, hogy elbüszkélkedjek vele – nevet fel. – Sokaknak ez bagatell, akár buta dolognak tűnhet, de az, akin volt már 20 kiló felesleg, tudja, miről beszélek. Visszakaptam a testem, ezáltal önmagam, rendbe jött az egészségem, és nagy végre megbékéltem a tükörrel is.”

Szembetűnő a változás (Fotók: Archív)

Még nem akar műtétet

Gréta már nem is akar tovább fogyni, inkább csak megtartani azt az eredményt, amit elért. „A célom nem az, hogy tökéletes, hibátlan alakom legyen. Sőt minden gond nélkül vállalom a hasamon, a combomon lévő striákat, mert hozzám tartoznak, és mert nem is igazán tudok mit kezdeni velük. Vagyis tudnék, ha megműttetném őket, de ezt majd később, ha lenne egy második várandósságom. Szültem egy gyereket, ami nyomot hagyott a testemen, és ez így van rendjén. És a legszebb az egészben, hogy a közösségi oldalamon több tucat üzenetet kaptam férfiaktól, akik hosszasan azt ecsetelték nekem, hogy a striáktól, a narancsbőrtől egy nő nem lesz kevésbé vonzó, és hogy minden ’hiba’ egy történetről árulkodik. Az enyém arról, hogy van egy csodálatos kisfiam. És idén már nem is fogom rejtegetni a testem sem a strandon, de otthon a párom előtt sem. Ugyan róla keveset mesélek, nem is mutatom meg, mert védem a magánéletem, de annyit elárulhatok, hogy soha egy férfi mellett sem éreztem magam még ennyire szexinek és vonzónak. Mellette nagybetűs nő lehetek. És úgy is bánik velem! Kiveszi a kezemből a bevásárlószatyrot, a csavarhúzót, virággal állít haza – én ilyet még nem éltem! És bevallom, roppant mód élvezem” – mosolyodik el.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!