Napi friss

Hajdú Péter reagált az éttermét ért kritikára: „Volt mit megkóstolnia 40 ezerből”

Hajdú Péter videóban reagált Vajda Pierre kritikájára. Részletes válaszokat adott a hiányosságokra, és ígéretet is tett.

Vajda Pierre hosszú írásban kritizálta Hajdú Péter éttermét a minap, amiről a story.hu is részletesen beszámolt. A kritikus több ételt is megkóstolt, amit aztán ízeire szedett, volt ott hanyagul vezetett étlap, száraz kenyér kocka, szétfőtt gulyás, de minősíthetetlen rántottára hajazó nokedli is. A törökbálinti bisztró tulajdonosának és séfjének sem kellett több, azonnal érkeztek a válasszal.

Hajdú Péter egy hosszú videóban reagált a megfogalmazott hiányosságokra, melyekben többnyire elismerte a hibákat. Igaz, azért nem hagyta szó nélkül Vajda Pierre összegzését, amelyben úgy fogalmazott: „Felemás érzésekkel, két főre negyvenezret hátrahagyva. Nem sajnálom, de annyit bátorkodnék megjegyezni, hogy ezér’ a pénzér’ már meg kell küzdeni, nekik is, nekem is!”

Hajdú a hibák kijavítását ígérte

A tévés-producer a Facebook oldalán reagált a konkrét ételek konkrét hibáira. A legtöbbel kapcsolatban leszögezte, nagyon fontosnak tartja a visszajelzést, és külön öröm, hogy Vajda arra érdemesnek találta az éttermét, hogy kipróbálja. Majd részletesen elemezték a véleményt Gombos Zsolt konyhafőnök helyettessel.

„Az, hogy Vajda Pierre ellátogatott hozzánk, és elköltött nálunk 40 ezer forintot, ez óriási megtiszteltetés. Mondjuk volt is mit megkóstolni ebből az összegből. Azt gondolom, hogy Vajda Pierre látogatása nem csak kíváncsiságának köszönhető, hanem azt is mutatja, hogy éttermünk elért már egy bizonyos szintet”

– kezdte a videóban Hajdú.

Három, a leginkább kifogásolt, fogást elemeztek. A gulyással kapcsolatban a zöldségekkel kapcsolatban igazat adtak a kritikusnak. Ugyanakkor a fűszerezéssel kapcsolatban a séf helyettes szerint nincs min vitatkozni, az ízlés kérdése. De például a hiányolt „zöld szórást” azonnal pótolták a levesre. Ahogy a brassóival kapcsolatban is ígéretet tettek arra, hogy jobban oda fognak figyelni a húsok állagára – ugyanis Pierre szerint túlsült a hús, és nem frissen került elé.

„A brassóit minden esetben frissen készítjük. A burgonyával nem minden esetben tudjuk ugyanazt az állapotot produkálni, az összetevőket minden esetben egyszerre pirítjuk. Mi egy picit szárazabban szeretjük”

– mondta a fogással kapcsolatban Gombos Zsolt, elismerve ugyanakkor, hogy a hússal még van tennivalójuk.

A tojásos nokedli, látszólag sem sikerült a legjobban.

Fotó: Facebook

Pierre szerint a nokedlivel nem volt gond, de a tojás nem úgy sikerült, ahogyan az várható lenne ennél az ételnél, az rántottává vált a tányéron. A kritikus felvetette azt is, hogy a nokedlihez tálalt borjú paprikás talán nem is borjúból van. Ezt azonban határozottan cáfolták, leszögezve, hogy a borjúpaprikás kizárólag borjúból készül. Összegezve, Hajdú reméli, hogy még visszatér hozzájuk Vajda Pierre, és a javított hibákat örömmel fogadja majd.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

Megjelent a Story legfrissebb száma!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszámát keresse az újságosoknál!

Kövess minket az Instagramon is!