Napi friss

Madonna külön szentélyt állított ottonában Frida Kahlónak

Az énekesnő angyalokkal idézi meg olykor a múzsáját.

Miközben talán nem mindig szerencsés, ahogyan Madonna megpróbálja visszaforgatni az idő kerekét, az egyértelmű, hogy szereti feszegetni a határokat és lebontani a tabukat. Akárcsak legnagyobb példaképe és múzsája, a hozzá hasonlóan a korát sok mindenben megelőző, a női felszabadulás emblémájává vált mexikói festő, Frida Kahlo, akinek az énekesnő külön szentélyt állított az otthonában, és jó pár alkotása is a tulajdonában van. A rendkívül spirituális beállítottságú Madonna elmondta, hogy szeánszokon szokta megidézni Frida szellemét, aki szerinte segíti őt a túlvilágról. Gyertyák, mágikus eszközök és rituálék segítségével „hívja az angyalait, hogy megidézze örök múzsáját” – ahogyan ő fogalmazott. Egyszer az Instagram-oldalán is megmutatta, hogyan néz ki az asztal, amely mellett meditálva kapcsolatba lép az 1954-ben elhunyt művésszel. Madonna ugyanolyan lázadó szellemnek érzi magát, mint amilyen Frida volt a maga korában.

Az angyalokban amúgy is erősen hisz a korábban a kabbala misztikus tanait követő popsztár. Meggyőződése, hogy többször ők óvták meg a haláltól – például legutóbb tavaly nyáron is. „Tudom, hogy az őrangyalaim védelmeznek. A fizikai világ összefonódik a természetfelettivel, és felső erők beavatkozhatnak abba, ami idelent történik” – fejtegette.

Nem véletlen az sem, hogy elsőszülött lánya egy híres zarándokhelyről kapta a nevét. Bár Lolának becézik, a keresztneve valójában Lourdes: Madonna egy dél-francia városkáról nevezte el, amely azóta híres zarándokhely, hogy a 19. században egy helyi kislánynak állítólag ott jelent meg Szűz Mária.

Kiemelt képek: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!