Napi friss

Mi vezetett Flipper Öcsi fiatal kori halálához? Mást gondol az édesanyja, a zenésztársa és a húga

Az énekes mindössze 46 éves volt, mikor elhunyt. De mi vezetett idáig? Szerettei szerint erre nem olyan egyszerű válaszolni.

Flipper Öcsit korán elérte a végzete, köztudott, hogy az alkoholizmus következtében beállt szervi problémák okozták a halálát. De hogy csúszott bele a függőségbe, akiért annyian rajongtak, aki olyan sikeres volt? Minderről mindenkinek megvan a maga elmélete. „Anyukámnak az, hogy nem találta meg a párját – fogott bele Flipper Öcsi húga, Marót Viki a TV13 Egy falat kenyér című műsorában. – Kellett volna neki egy olyan erős személyiség, aki irányítja, de közben nem alpári, nem káromkodik, nem beszél csúnyán, mert az Öcsi egy finom lelkű ember volt. Neki az intellektusára és a hiúságára lehetett hatni. Egy idő után az anya nem tud olyan hatással lenni a gyermekére, arra csak egy szerelem képes, vagy egy másik ember – mutatott rá az énekesnő, aki hozzátette, testvérének problémája volt az elköteleződéssel, így ha meg is találta volna az igazit, abból egy se veled, se nélküled kapcsolat alakult volna ki. – Nova bácsi (Novai Gábor –  a szerk.) azt mondja, hogy bár törvényszerű volt, hogy kilépett a Dolly Rollból, és megalapította a saját korosztályával a saját bandáját, amivel a saját gondolataikat írták meg, nem tudta úgy menedzselni a fellépéseket, a koncerteket, ahogy annak idején a Dolly Rollon belül mindenkinek megvolt a szerepe – folytatta Marót Viki. – A Stepen (Flipper Öcsi együttese – a szerk.) belül sok minden az Öcsire hárult, de ő bohém lélek volt.”

Az énekesnő szerint az sem tett jót a bátyjának, hogy az első feleségével elköltöztek Pusztazámorra. „Ott egy vidéki életbe csöppent, ami sok szempontból nagyon pozitív lehetett volna, de kimaradt a budapesti, megszokott dolgaiból, ahol mindennap találkozott a zenésztársaival, és eszmét cserélhettek. Kimaradt az életéből, ami őt igazán éltette: hogy előadjon, hogy történeteket meséljen, hogy kommunikáljon. Ezért nyilván hova ment el? A helyi presszóba. Ott szórakoztatott, ott élte meg ezt a vágyát. Ott meg hogy tudták meghálálni neki? Úgy, hogy meghívták mindig egy újabb körre…” Innen pedig egyenes út vezetett a függőségbe, ami megpecsételte a sorsát. „Ha arra gondolok, hogy vannak olyan emberek, sztárok, akik végigdrogozták az életüket, vagy végigitták, és mégis megmenekültek, akkor az jut eszembe, hogy neki talán valami szervi problémája lehetett, ami sosem derült ki, vagy enzimhiánya, ami miatt a mája nem tudta úgy lebontani az alkoholt” – vélekedett Marót Viki.

Bár Flipper Öcsi halála óta 16 év telt el, Viki olykor belegondol: miért kellett meghalnia a testvérének? Végül ilyenkor mindig arra jut, a fejtegetés helyett hálásnak kell lennie, amiért a bátyja volt neki. Még akkor is, ha csupán ilyen kevés idő adatott meg nekik.

Kiemelt kép: Gálos Mihály Samu/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!