Napi friss

Marót Viki Flipper Öcsiről: „Az utolsó pillanatig reméltem, hogy élni akar”

Az énekesnő úgy látja, féltestvére, az egykor óriási népszerűségnek örvendő zenész végül feladta az életet.

Flipper Öcsi, a Hungária és a Dolly Roll zenésze a nyolcvanas évek nagy sztárja volt, ám később vakvágányra futott a karriere, végül pedig az alkohol rabjává vált, ami aztán mindössze 46 éves korában a halálát okozta. Féltestvére, Marót Viki őszintén mesélt róla a Felfelé zuhanás című YouTube-műsorban, többek között arról, miért ment félre Flipper Öcsi élete. „Ezen nagyon sokat gondolkodtam. Ez nagyon összetett. Egyrészt párkapcsolati szinten sikertelen volt, nem találta igazán a párját. Az elköteleződés problematikus dolog volt az életében. Tizenéves korában volt egy nagy szerelme, egy pár évvel idősebb hölgybe volt szerelmes. Az egy nagyon szép kapcsolatnak indult, és azt gondolta, hogy a szerelem által kap egy egész családot is. Aztán ez nem jött össze úgy, ahogy kigondolta – idézte fel az énekesnő. A külvilág számára úgy tűnhetett, Flipper Öcsinek nem voltak problémái, mindig jól volt, hiszen sosem panaszkodott. Húga szerint mindez csupán álarc volt. – A problémáiról nem szeretett beszélni. Volt is egy mondása: ’Angyalkám, szomorkodni még a hülye is tud, nem az a nagy kunszt.’”

Marót Viki felidézte testvére utolsó fellépését is, amit a Művészetek Palotájában adott mint vendég az énekesnő zenekarának születésnapi koncertjén. „Nagyon féltettem őt, izgultam érte. Annyira gyengének láttam, mármint bizonytalannak a járását. Ugrásra készen álltam, hogy senki se vegyen észre semmit, ha megbotlana, vagy bármi ilyesmi történne – emlékezett vissza az énekesnő, aki elmondta, Flipper Öcsi élete végén teljesen ki volt szolgáltatva az alkoholnak. Amikor az ominózus utolsó fellépésen egy liftben utaztak, megérezte testvérén az alkohol szagát, emiatt haragudott is bátyjára. – Az egy nagyon furcsa szembesülés volt, de valahogy még akkor sem akartam beismerni, hogy ez most egy nagyon veszélyes helyzet. Tudtam nyilván, mi lesz a következménye, de hogy ennyire gyorsan eljön az a pillanat, arra nem számítottam.”

A húsz év korkülönbség ellenére szoros volt a viszonyuk (Fotó: Archív)

„Akart ő élni?” – tette fel a kérdést a műsorvezető, Kadarkai Endre, mire az énekesnő a következőt mondta: „Azt gondolom, hogy már nem. Szerintem ezt ő feladta. Egy hónapig volt az intenzív osztályon, az utolsó pillanatig azt reméltem, hogy ő akar élni.” Marót Viki és édesanyja mindennap meglátogatta a zenészt a kórházban. „Odafordultam hozzá, és mondtam neki: ’Veled kerek a világ, ki kell innen jönnöd.’ Mire ő csak bólogatott, hogy nem. Azt hittem, csak viccel.” Az énekesnő ott volt testvére mellett az utolsó napon is. „Az orvos azt mondta, maradjak ott bármeddig, ameddig csak szeretnék, mert lassul a szívverése, reggel óta dobol valamilyen ritmust az ágy szélén, és nincs jelen. Nem is tudom, mire gondoltam, teljesen abban a hiszemben voltam, hogy ez azt jelenti, most már meg fog gyógyulni. Ha lassul a szívverés, az biztos azt jelenti, hogy nyugodtak lehetünk. Nem tudom, hogy fordítottam le ezt magamban, de teljesen kizártam azt a lehetőséget, hogy elmegy erről a földről.”

Kiemelt képek: Nagy Zoltán/fotocentral.hu, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!