Napi friss

Szabó Zsófi: „Befolyásolható vagyok, ezért sokszor kihasználtak”

Szabó Zsófi nem szívesen beszél a válásáról, sem arról, hogyan élte meg azt. Most azonban tisztázott pár dolgot az életével kapcsolatban.

Szabó Zsófi magánélete kapcsán manapság már csak annyit lehet tudni, hogy első férje Kis Zsolt volt, akivel négy év házasság és egy közös gyermek után 2021-ben elváltak útjaik. Azóta nyilvánosan csak egy kapcsolatot vállalt fel, bár pletykák bőven akadtak arról, hogy ki lophatta el a szívét. Shane Tusuppal a kapcsolata reménytelin indult, de végül csúnya véget ért. Most a Titkok Ramónával című műsorban sok dologgal kapcsolatban öntött tiszta vizet a pohárba.

Megfelelési kényszer és szorongás gyötörte

Zsófi elárulta, nagyon bántja, hogy manapság kizárólag kritikát fogalmaznak meg az emberek. Ő úgy tud ezzel szembemenni, hogy másokat sokszor támogat. „Régebben menő volt híresnek lenni. Az emberek szemében mi valakik voltunk. 15 év elteltével viszont annyi frusztráció van az emberekben, hogy csak a rosszat látják. Nagyon kevés a támogató üzenet ma – fogalmazta meg a munkájával és a vele járó nyilvánossággal kapcsolatban. De nem csak ez okozott nála az évek alatt szorongást, mindig is komoly megfelelési kényszer gyötörte amiatt, hogy egy híres ember lánya. – Mindig is arra voltam a legbüszkébb, hogy Szabó Gyula lánya vagyok. (…) Közben felnőttem, édesanya lettem, és ma arra vagyok, hogy Kis Mendel anyukája vagyok – mondta a színésznő, műsorvezető, hozzátéve a beszélgetés során azt is, hogy nagyon örül, hogy úgy döntött, nem mutogatja a fiát a nyilvánosságnak. Így tiszta lapot, védelmet adhat neki a megbélyegzéssel szemben. – Nem szeretném, ha kivételezés lenne vele szemben, sem azt, ha bántanák” – mondta Zsófi, aki igyekszik, hogy minél természetesebb közeget biztosítson Mendelnek.

Nem érezte már jól magát az RTL-nél

„Nem éreztem magam a helyemen már évek óta. És többen kérdezgették tőlem, hogy ’miért nem a Mokkában vagy?’ Úgyhogy szerintem bemanifesztáltam magamnak, hogy átjöttem a TV2-höz. Magától értetődő volt, hogy ott fogom folytatni a Mokkában, és nagyon jól érzem magam. Keményebb, de összetartás van, egyből összekovácsolódsz” – mondta Szabó Zsófi az átigazolásáról, hozzátéve, hogy szerinte nagyon is jót tett azzal magának, hogy vállalta az új kihívást. A szorongást az első hét után elengedte, így már nagyon jól érzi magát a régi-új közegben. Ugyanakkor elárulta, hogy például a Dancing with the Stars műsorát nem tudná vezetni, azért, mert túlságosan izgul és feszeng, ami szerinte kívülről is látszik rajta.

„Szoktam hisztizni”

Zsófit bár sokszor nyomasztja, hogy mivel jár az ismertség, mára megtanulta kezelni az ezzel járó negatívumokat is. „Én is szoktam hisztizni – vallotta be, de aláhúzta, hogy neki az teljesen természetes, ha fotózzák, kamerák veszik vagy cikkek jelennek meg róla. – Mindig történt velem valami. Tudod, próbálok visszamenni az időben, hogy hogyan éltem meg azt az időszakot. A figyelem a munkámon keresztül érkezett még az anyukám részéről is. Nagyon magányos voltam, rengeteg ’fake’ barátságom volt. Emellett rendezvények, fotózások… Egy ámokfutás volt. Emellett heti nyolcszor edzettem” – mesélte a Jóban Rosszban időszakáról, hozzátéve, mennyire megküzdött ez idő alatt a súlyfeleslegével. Bevallotta, sztáredzők sem tudták elérni, hogy lefogyjon, mindaddig, amíg orvosilag nem tették őt rendbe.

A férje mellett került a helyére

Bár házassága tönkrement, Zsófi úgy gondolja, akkor került igazán a helyére, amikor megismerte Kis Zsoltot. Napi szinten beszélnek a válásuk ellenére is, és a legnagyobb tisztelettel és szeretettel viseltetnek egymás iránt. „Mi nagyon szorosan fogjuk egymás kezét. Megpróbáltam megmenteni a házasságomat. Azt gondolom, hogy nagy hiba lett volna nem megpróbálni – mondta el a kapcsolatuk végéről. Bár sokat küzdöttek, hogy működjön, végül rá kellett jönniük, hogy csak mint anya és apa tudnak működni, méghozzá erős szövetségben egymással. Ugyanakkor eljött az a pont is, hogy teljesen máshogy kezdte kezelni a magánéletét, legfőképp a kisfiát. – Ma már az internet adta tudás és közösség ad egy biztonságot az otthon levő friss anyukának. Ekkor azt éreztem, hogy azzal, hogy megosztom a büszkeségemet, szerethetőbb is voltam. Anyukaként sokkal jobban szerettek az emberek. Ekkor kezdett a gondolat a fejemben megfordulni: őt használom, hogy én szerethetőbb legyek? Kétéves korában emiatt abbahagytam a posztolgatást róla. Imádom őt, legszívesebben kikiáltanám a világba, de nem akarom őt kitenni ennek – mondta Mendellel kapcsolatban, aki már 7 éves lesz, iskolába megy, és négy éve nem láthatott róla a nagyközönség semmit. – Befolyásolható ember vagyok, nagyon szeretetéhes, hálás vagyok, ha figyelnek rám. Sokszor estem abba a hibába, hogy kihasználtak. 2024 az az év, hogy azt hiszem, tudok már nemet mondani, el tudom dönteni, hogy ki vagyok, mik a határok, ki meddig mehet el nálam. Szeretek áldozattípus lenni, de most jött el az idő, hogy nem leszek” – húzta alá Szabó Zsófi.

Kiemelt kép: Trenka Attila/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!