Napi friss

Schütz Ila unokahúga, Járai Kíra az öngyilkosságról vallott

„Már semmi nem lesz ugyanolyan” – mondta Járai Máté felesége.

Járai Kíra mindig kiegyensúlyozottnak és magabiztosnak tűnik, ám ez csak látszat. Volt olyan kétségbeesett lelkiállapotban, amikor a feladás gondolata és a legrosszabb is megfordult a fejében. „Az ideg-összeomlásom idején volt ez. Ettől eltekintve, mindig iszonyatosan távol állt tőlem az öngyilkosság gondolata. Nem tudtam elképzelni, hogy én valaha kerülhettek ilyen helyzetbe, hogy csak ezt látom megoldásnak. De sajnos van az a mentális állapot, amikor igenis megfordult bennem ez. Amikor az ember ezt az élethelyzetet megtapasztalja, utána már semmi nem lesz ugyanolyan” – mesélte Kíra a Hozz egy verset című podcastben.

A szinkronrendező úgy véli, az ember ilyen szörnyű élethelyzetben leginkább a saját erejében bízhat. „Erre sajnos nincs egy általános recept, hogyan tudunk kijönni a gödörből. Igazából csak enyhíteni lehet ezeken a tüneteken. Hihetetlen gyógyszerellenes vagyok, úgy nőttem fel, hogy ilyen jellegű gyógyszereket nem szedünk soha, inkább a halál. Aztán rá kellett jönnöm, hogy van olyan állapot, amikor ez igenis egy mankó lehet. Nyilván nem megoldás, pusztán segítség, hogy kimássz a gödör legmélyéről” –taglalta.

Kíra vallomása azért is különösen szívbe markoló, mert a családjában nem példa nélküli, hogy valaki önkezével vessen véget az életének. Schütz Ila, Kíra nagynénje 2002-es halálának körülményei máig tisztázatlanok, de a legvalószínűbb elmélet szerint eldobta magától az életet. Minderről Kíra nemrégiben így nyilatkozott. „Nem számítottunk rá, hogy bekövetkezik. Bár korábban voltak nehezebb időszakai, az élete utolsó szakaszában kiegyensúlyozottnak tűnt, tele tervekkel. Éppen ezért különösen megrázta az elvesztése a családunkat, ám manapság már mosolyogva tudunk rá visszaemlékezni, és ha meglátom őt egy filmben, kabaréban, mindig nevetek” – mondta korábban a Blikknek.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!