Külföldi sztár

Brigitte Bardot Alain Delonról: „A körülötte lévő emberek nem az ő javát nézik, pedig rengeteg szeretetre lenne szüksége”

Áldatlan állapotok uralkodnak az idős francia filmlegenda Douchyban található birtokán. Igazán méltatlan öregkor jutott a nők egykori kedvencének.

Lassan egy éve tartják lázban a francia sajtót az Alain Delon körüli botrányok. Először jött a hír, hogy a sztár gyerekei kidobták apjuk otthonából az évek óta vele élő japán élettársát – mások szerint házvezetőnőjét –, Hiromi Rollint. Az asszonyt azzal vádolták, hogy kihasználta, sőt bántalmazta a 88 éves, beteg színészt, aki korábban sztrókon esett át. Azóta viszont egyre csak arról hallani, hogy a Delon utódok kíméletlenül marakodnak, sokszor bizony a nyilvánosság színe előtt. Kölcsönösen fel is jelentették egymást, és nehéz tisztán látni, kinek lehet igaza ebben a zavaros kutyakomédiában. Egy biztos, az utolsó éveit élő filmsztár nyugalmát biztosan nem szolgálja az egyre jobban eldurvuló családi viszály.

A fiúk a lány ellen

A minap arról érkezett hír, hogy a testőröknek kellett közbeavatkozniuk Delon Párizshoz közeli, Douchyban lévő otthonában, mert a két kisebbik gyereke, Anouchka és az öccse úgy egymásnak ugrottak, hogy félő volt, vérontás lesz a vége. A tettlegességig fajuló veszekedés állítólag azon robbant ki, hogy a két Delon fiú, az 59 éves Anthony és a 30 éves Alain-Fabien el akarták szállítatni a lánytestvérük holmiját az apjuk házának egyik melléképületéből, amit az oda beraktározott. Anouchka ezzel szerintük afféle birtokfoglalóként bekvártélyozta magát az apjuk otthonába, még a halálát sem várva meg. Emellett azzal is megvádolták 33 éves testvérüket, hogy rendszeresen pénzt lop Delontól. Mára annyira elmérgesedett a testvérek közötti viszony, hogy békülésre semmi remény. Öccse például titkos hangfelvétellel igyekezett bizonyítani, milyen csúnyán beszél az apjukkal Anouchka, és hogyan uralkodik a beteg sztár fölött, akinek az állítása szerint még egy újságot is az arcába vágott.

Delon lánya, Anouchka (Fotó: Getty Images)

Bírósági ügy lett belőle

Pedig az egész onnan indult, hogy látszólag mindnyájan jót akartak beteg édesapjuknak, csak nem tudtak megállapodni abban, milyen orvosi kezelés lenne számára a megfelelő. Anouchka azt állította, a fiútestvérei megölik az apjukat azzal, hogy nem engedik visszavinni Svájcba, ahol kísérleti immunterápiát kapott. Anthony és Alain-­Fabien ellenben azt mondták, éppen Anouchka tenne kárt az apjukban, akinek az állapota nem teszi lehetővé az utazást. Szerintük csak azért akarta visszavitetni Delont Svájcba, ahol korábban élt, mert ott kedvezőbbek az adózási feltételek, és arra számít, hogy így több örökség maradna neki. Szép kis vádaskodások… A nézeteltérés bírósági üggyé fajult, végül független szakértők döntöttek a sztár további ápolásáról, és kvázi gyámság alá helyezték az egyre romló állapotú színészt. Hogy ő maga mennyire van tudatában a körülötte folyó hisztériának, azt nem tudni, de az biztos, hogy az állandó feszültség nem válik a javára.

„Mérgező környezetben él”

A családi dráma kapcsán még Brigitte Bardot is megszólalt. Az egykori szexikon – aki lassan 90 éves! – szintén szomorúan figyeli a Delon körüli botrányokat, és elárulta: nagyon a szívére veszi, milyen helyzetbe került régi kollégája. „Alain olyan nekem, mintha az öcsém lenne, de sajnos már jó ideje nem tudok beszélni vele. Nagyon-nagyon rossz miliő veszi körül, mérgező környezetben él. A körülötte lévő emberek nem az ő javát nézik, pedig rengeteg szeretetre és kedvességre lenne szüksége” – fogalmazott. Delon néhány éve arról beszélt, ha eljön az idő, amikor a kora vagy egy betegség miatt nem tud méltó életet élni, akkor inkább az eutanáziát választaná. Félő, hogy ebben a kérdésben nem dönthet többé önállóan…

Bridget Bardot és Alain Delon a Különleges történetek című filmben (Fotó: Getty Images)

Megismeri még az unokáját?

A testvérek arról is ellentmondásosan nyilatkoznak, mennyire beszámítható még az édesapjuk. Így aztán azt sem tudni, vajon ki tudott-e alakulni valamilyen kapcsolata a legkisebb unokájával. Anouchká­nak 2020 elején született meg a kisfia, Lino, már azután, hogy a sztár sztrókot kapott.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!