Reggelim: „Mindent tudok a cukorbetegségről, de mivel nálam nem a született, hanem a szerzett fajtájának a veszélye áll fenn, szerencsére nem kell annyira szigorú szabályokat betartanom. Semmiről nem mondok le, csak az arányokra próbálok ügyelni. Ezenkívül két dologra odafigyelek: akkor eszem, amikor éhes vagyok, és olyat eszem, amitől jól leszek. Ha van időm otthon kényelmesen reggelizni, egy kefirbe keverek gyümölcsöt és pirított magokat. És szeretem hozzá a piros gyümölcsös teákat. Hátránya azonban a munkámnak, hogy vannak napok, amikor estig úton vagyok. Ha ez azt is jelenti egyben, hogy az RTL Reggeliben kezdek, van, hogy az első falatokat a kamerák előtt csipegetem általában abból az ételből, amit az aktuális vendégünk készített. Nem vagyok étel-, sem csokoládéfüggő, ez utóbbit nem is szeretem. Sőt nassolni sem szoktam, ami jó példa, de mivel csak akkor tudok nyugodtan enni, ha nem dolgozom, nem tartom magam jó példának.”
Tízóraim: „Tízóraizni nem szoktam, kiváltom folyadékkal.”
Ebédem: „Számomra az az ideális nap, amikor fél kettő és kettő között ebédelek. Ez azonban nem jön össze a hét minden napján, hiszen előadásokat tartok, vagy cégeknek tréningeket vidéki városokban. Ilyenkor a legnagyobb buktató, hogy itt viszont kizárólag szénhidráttal kínálnak. Általában pogácsával, amit nagyon szeretek, de évente csak néhány alkalommal engedem meg magamnak. Amikor tehetem, főzelékek, levesek közül válogatok.
És a jutalomfogás számomra, ha tésztát ehetek. Mindegy, milyen szósszal, milyen feltéttel, a lényeg a jó minőségű durumtésztán van.
És persze tisztában vagyok azzal, hogy nem ehetem minden nap. Szeretek főzni, ha otthon vagyok, általában a családi kedvenceket készítem: húsleveset, vadast, töltött csirkét.”
Néha a Reggeli kamerái előtt csipegeti el az első falatokat
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Uzsonnám: „Imádok kávézni, és napjában több helyen járok, ahol megkínálnak.
Régebben, ha öt-hat megbeszélésem volt, akkor ötször-hatszor igent is mondtam egy erős feketére tejhabbal.
Ebben kell ma is a legtudatosabbnak lennem, hogy képes legyek napi két csészére lecsökkenteni az adagot. A többit kiváltom teával vagy taurinnal.”
Vacsorám: „Általában már csak csipegetek. Maximum egy kis sajtot vagy túrót. Az az elvem, hogy inkább egyek ízleteset, viszont nem sokat.”
A mediterrán konyha szerelmese
Jakupcsek Gabriella egyik kedvenc étele nem véletlenül a tészta. Rajong a mediterrán konyháért. Utazásai alatt igyekszik kihasználni, hogy ízletes, finom és rendkívül színes zöldséges és halas fogások közül válogathat. „Az ősz ízei itthon is csábítóak, ám csak akkor, ha valaki megfelelő helyről tudja beszerezni a színpompás idényzöldségeket és -gyümölcsöket. Vannak a mediterrán konyhával kapcsolatban idehaza is kísérleteim, de boldogságom ritkábban, hiszen itt télen nincs íze a zöldségeknek. Így ami nem idényjellegű, azokat messzire elkerülöm” – mondja a reggeli új műsorvezetője.
A videó AI alapú tartalomkészítővel készült.
Kiemelt kép: RTL




