Reggelim: „A családunkban ragaszkodunk a közös reggelikhez. Hét óra körül, ha csak pár percre is, de mind leülünk az asztal köré. Én épp belekezdtem az időszakos böjtbe, így nem reggelizem, csak egy gyógyteát kortyolok el. Amikor viszont nem böjtölök, mindig cukormentes granolát eszem rizstejjel.”
Tízóraim: „Ha megéhezem, akkor idénygyümölcsöt vagy olajos magokat eszem. Ezeket gond nélkül magammal is tudom vinni, ezért nagyon praktikusak. Emellett sok vizet iszom.”
Ebédem: „Van egy csodás vegán étterem a közelünkben. Kantin módon működik, megfizethető és változatos. Ha nem főzök, innen választok ebédet magamnak.
A kedvenceim, amiket én is gyakran készítek, az olyan egyszerű, de nagyszerű ételek, mint a krémlevesek, vagy a zöldséges rizs, vagy a rizstészta növényi tejszínnel és zöldségekkel.
Utóbbiakat piacon vagy pilisi helyi termelőktől vásárolom.”
View this post on Instagram
Uzsonnám: „Egy kurkumás latte. Az a titka, hogy a fűszert jól fel kell keverni az aljáról. És hozzá jólesik egy mindenmentes süti, vagy egy nyers, aszalt zöldséges vagy gyümölcsös, magos szelet.”
Vacsorám: „Hét óráig szoktunk vacsorázni. Nagy kedvencem a hummusz, de nem a krémesen kenhető, hanem a lágyabb, kanalazható fajta. Kenyeret, pizzatésztát is gyakran sütök, általában gluténmenteset.”
Kivételek
Szinetár Dóránál lassan alakult ki nála, hogy mára szinte teljesen ki tudja kerülni az állati eredetű alapanyagokat tartalmazó ételeket. „Szerencsére a családban senkinek nincs intoleranciája, de mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy mi miért kerül a tányérunkra. Én például olyan vegán vagyok, aki ritkán, de eszik kecskesajtot is, sőt, ha végképp nem tudom másképp megoldani, akkor tojást tartalmazó ételt is.”
Kiemelt kép: Forgács Bea