Reggelim: „Nálunk reggel nincs terülj, terülj asztalkám. Még húsvétkor sem. Legalábbis nekünk, felnőtteknek, mert a gyerekek ilyenkor ajándékkereséssel kezdik a napot. Általában mandulás rizstejből készült tejeskávét iszom, és növényi tejjel öntöm fel a corn flakest vagy a granolát.”
Tízóraim: „Az étkezéseket az éhségérzetemhez igazítom, nem az órához. Én ebben hiszek, ez az oka, hogy a tízórai az az étkezés, ami nálam mindig kimarad. Egyszerűen nem éhezem meg délelőtt.”
Ebédem: „Pulykacombból készítek húslevest, a főtt húst utólag még kicsit sütőbe is teszem, amihez paradicsom- és almaszószt kínálok. Aztán kacsasültet készítek. Zöldsaláta mindig kerül az asztalra, emellett a család egyik kedvence, amikor babot főzök puhára, amit kukoricával, lila hagymával színesítek. A dresszing mustáros, mézes és citromos olívaolajból készül.”
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Uzsonnám: „A legkisebb unokám hívja fel általában a figyelmemet arra, hogy illene délután valamit enni. Ha feljön hozzám, és kéri a mandarint, a banánt vagy a kekszet, akkor vele együtt én is ilyesmit eszem.”
Vacsorám: „Olyan családban nőttem fel, ahol szombaton a családi tradíció szerint napnyugtakor kezdtünk vacsorázni. Ahogy akkor, úgy ma is a borleves után füstöléssel készült sonka következik, amit tojással, sok-sok zöldséggel és mártogatóssal eszünk.”
Ünnepi desszert
Hámori Ildikó gesztenyelisztből készült palacsintája is glutén-, cukor- és laktózmentes, és mindenki rajong érte. „Egy adaghoz két tojást, 1 dl vizet, 3 evőkanál gesztenyelisztet, kevés sót, eritritet használok, de húsvétkor palacsintatortát készítek. Tölteléknek diót, cukormentes lekvárt és csokikrémet használok. Ilyenkor a mennyiségeket is ötszörösére növelem, és egyszerre két palacsintasütővel állok a tűzhely előtt” – mesélte nekünk Szinetár Dóra édesanyja.
Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu