Hazai sztár

Oláh Gergőnek ilyen az élete ötgyeres apaként: „Februártól novemberig ünnepelünk”

Az egykori tehetségkutató-győztes a szülői feladatok mellett arról sem feledkezik meg, hogy fenntartsa házasságában azt a bizonyos tüzet.

Bár feleségével, Nikivel már több hullámvölgyet is megéltek az elmúlt 18 évük során, az Úrnak köszönhetően mindig sikerült kilábalniuk a nehéz időkből. A nagycsaládos édesapa, Oláh Gergő a Story magazinnak elárulta, milyen az élet öt gyerekkel.

10 hónapig ünnepelnek

Világéletében népes családra vágyott a 35 éves énekes, aki ­huszonegy éves volt, amikor ­először átélte a szülői örömöket. Elsőszülött lánya immár a 14. életévét tapossa, míg a legkisebb a napokban fújt el három gyertyát a tortáján. „Februártól novemberig folyamatosan ünnepelünk, hisz hatalmas a család, szinte nem telik el úgy hónap, hogy ne köszöntenénk valakit a születésnapja alkalmából – kezdi mosolyogva a büszke édesapa, akinek mindennapja egy kívülálló számára tébolyult ámokfutásnak tűnhet, a héttagú família mégis szoros egységet alkot. – Ha felkerekedünk, ott kő kövön nem marad – nevet Gergő. – Öt gyerekkel nem egyszerű megindulni, bepakolni. Pár héttel ezelőtt lementünk a Balatonra, ám az induláskor elromlott az autóm, és hirtelen azt sem tudtam, mitévő legyek. Heten ugyanis nem férünk el egy mezei személyautóban, ezért kénytelen voltam egy kisbuszt bérelni. Persze az idő rohamosan telt, mindössze tíz percünk volt, hogy összekapjuk magunkat. Mondanom sem kell, olyan zűrzavar uralkodott, mint a Reszkessetek, betörők!-ben. Mindenki szaladt, amerre látott, de mi senkit nem hagytunk hátra!”

A fiaival (Fotó: Archív)

Jóból is megárt a sok

Igaz, olykor népszámlálást kell tartaniuk, hisz egy seregnyi gyerekkel nem könnyű, ám annál nagyobb ajándék számukra. „Sokan kérdezik, hogy milyen ez élet ennyi gyerekkel. A negyedik születése után azért megéreztük ennek a súlyát, az ötödiket viszont már észre sem vettük. Hatodik gyerekre azonban nem vállalkoznánk! – jelenti ki az énekes. – Amilyen nagy áldás, olyan nagy felelősség is szülőnek lenni. A legnagyobb nehézséget számomra például az jelenti, hogy a mai korban, rohanó világban olyan értékeket adják át a gyerekeimnek, amikben annak idején én is felnőttem. Az alázat, a tisztelet és az őszinteség elengedhetetlen, ugyanakkor pontosan azt a mintát sem tudom követni, amit én láttam a szüleimtől, hiszen a korral, mai trendekkel is lépést kell tartani – magyarázza Gergő. Az édesapa tudatosan próbál jelen lenni három lánya, Karla, Anna és Holli, valamint két fia, Denisz és Nolen életében, akikkel tabuk nélkül mindent megbeszél. – Mindenkivel külön-külön. Hisz mindegyikük más korban van, más az érdeklődési körük, esetleges problémájuk. Nincs olyan dolog, amiről ne tudnék beszélni velük, legyen szó a nagylányom udvarlóiról vagy éppen arról, hogy a fiaim mire költik a zsebpénzüket. Merthogy a pénzügyi tudatosságra sem lehet elég korán felkészíteni őket. Ha valaki, én pontosan tudom, hogy milyen a nélkülözés, és milyen nagy szabadságot jelent, ha van miből élni. Bár ma már minden az anyagi javakról szól, a pénz körül forog, én szeretném, ha nem ez határozná meg az életüket. Persze amiben tudom, segítem őket, de észszerű keretek között, nem szeretném, ha bankautomatának néznének.”

Tizennyolc éve vannak együtt jóban-rosszban (Fotó: Archív)

A Biblia tanításai szerint élnek

De nemcsak apaként és családfenntartóként, hanem férjként is helyt kell állnia Gergőnek. De mi tartja össze őket Nikivel immár közel két évtizede? „A boldog házasságnak nem egy titka van, hanem számtalan. Nem azt mondom, hogy a miénk tökéletes, hisz az elmúlt 18 évben számos nehézséggel kellett megküzdenünk, azt viszont tudom, hogy mi tartja össze a frigyünket. Az Úr! Ha nem a bibliai alapelvek szerint élnénk az életünket, rég elváltunk volna. A hitünk viszont rendíthetetlen! Isten áll a házasságunk középpontjában, általa hordozzuk el egymás hibáit. Imádkozunk hozzá, kérjük, hogy segítsen meg minket, hozzon békességet a szívünkbe, ő pedig minden alkalommal felszabadít minket!”

Megméretteti magát a Sztárban Sztár All Starsban is (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Ismét átalakult

Ha nem éppen a gyerekeit neveli vagy a házasságát egyengeti, akkor a színpadon szórakoztatja a közönséget. Ezúttal a TV2 átalakulóshow-jában, a Sztárban Sztár All Starsban igyekszik elnyerni a nézők kegyeit. „Nagyon erős a mezőny, és rendkívül összetett hangilag, lelkileg és persze külsőleg is átalakulni, másvalaki bőrébe bújni, de igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni, hogy minél tovább jussak a versenyben.”

Az év sztáreseménye hamarosan! Szavazz a sztárokra, és nyerj!

Kiemelt képek: Olajos Piroska/fotocentral.hu, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!