Hazai sztár

Oláh Gergő Izraelben élő húgáról: „Az utóbbi időben nagyon féltettem”

Az Origo című sláger annak idején az Eurovíziós Dalfesztivált is megjárta, és most újra hallhatja a közönség. Csak ezúttal nem az eredeti előadótól, Pápai Jocitól, hanem Oláh Gergőtől.

Kezdettől fogva tudjuk, hogy nincs fontosabb a családnál Oláh Gergő számára. Az énekes szerint ez az egyik legfőbb kapocs közte és kollégája, Pápai Joci között, akinek most az egyik leghíresebb dalát énekli a Csináljuk a fesztivált! színpadán.

„Rajta nőttem fel”

„Jó a kapcsolatunk Jocival, és örülök, hogy az ő dalát énekelhetem. Mondhatnám, hogy rajta nőttem fel, hiszen már a Megasztárban láttam őt, és agyonhallgattam a dalait, sőt még énekversenyre is mentem az egyik szerzeményével. Megtisztelő érzés volt, amikor később személyesen is megismerhettem. Hatalmas élmény olyasvalakivel találkozni, akinek a dalait gyerekkora óta énekli az ember. Kiderült, hogy sok mindenben hasonlítunk is egymásra. Például ő is nagyon családcentrikus, ahogy én, és ugyanolyan érzékeny is, mint én magam” – magyarázza az énekes.

Pápai Jocival és a Wonderland Show Company néhány tagjával (Fotó: MTVA/Csondor Kinga)

A színfalak mögött

A szerkesztők ráadásul úgy alakították, hogy ugyanabban az adásban maga Joci is énekeljen, így aztán Gergő már a színfalak mögött találkozott az Origo eredeti előadójával. „Amikor ez kiderült, eléggé elkezdtem izgulni. Mégiscsak más úgy előadni egy dalt, hogy a valódi szerzője is hallja. Másfelől viszont így még a felvétel előtt tudtunk egy jót beszélgetni. El tudta mondani, hogy mi az igazi mondanivalója ennek a dalnak, hogy az egész élete benne van: a gyermekkora pillanatai, a szerelmei, az álmai, a sikerei, a származása, a cigányság. Miután ezeket elmesélte nekem, úgy éreztem, hogy sokkal felkészültebben állhatok a színpadra. Tényleg sok mindenben hasonlítunk – mondja Gergő. – Másodjára szerepeltem a Duna zenés showműsorában, de mivel egy teljesen új slágerrel érkeztem, olyan volt, mintha először jöttem volna. Nagyon izgultam, és nagyon akartam, hogy az előadás méltó legyen az eredeti dalhoz. Be kell vallanom, hiába a színpadon töltött sok-sok év, én a mai napig izgulós vagyok. Aztán az első néhány sor után ez már teljesen elszáll, és átszellemülök, de a fellépés előtt mindig nyugtalan vagyok.”

Minden évben igyekeznek kiélvezni az ünnepeket (Fotó: Archív)

Irány Hollókő!

Az ötgyerekes édesapa számára érthetően fontos a családja, és idén is szeretett volna nekik csodálatos karácsonyt varázsolni. „Amióta hazaköltöztünk Salgótarjánba, kialakítottunk egy új rendszert az életünkben. Egy évben itthon nálunk karácsonyozunk a gyerekekkel és a nagy családdal, a következő évben pedig elmegyünk valahova egy hotelbe, és ott töltjük az ünnepeket. Nagyon szeretjük az otthoni karácsonyokat, de annak is megvan az előnye, hogy Nikinek nem kell sürögni-forogni, hanem ő is velünk tud lenni minden percben. Idén Hollókőre mentünk egy hotelbe, és nagyon hálásak vagyunk, hogy van erre lehetőségünk. Odavittem a szüleimet és a testvéreimet is – mondja az énekes. – A húgom is hazajött karácsonyra Izraelből. Mondanom sem kell, hogy az utóbbi időben nagyon féltettem, Tel-Avivban élnek. Habár nem voltak az események közvetlen közelében, nagyon aggódtam érte. Először úgy volt, hogy nem is tud hazajönni az ünnepekre, mert törölték a járatát, de mégis sikerült repülőt találnia.”

Kiemelt képek: Archív; Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!