Hazai sztár

Oláh Gergő: „Még nem fogtuk fel, hogy hétfős család vagyunk”

A szülők egyelőre azt sem tudják, hol áll a fejük, mégis aligha lehetnének boldogabbak.

Az énekes nagy örömére éppúgy, mint a korábbiaknál, most is apás szülés volt. Mivel Niki évek óta hasi sérvvel küzd, nem volt kérdés, hogy császározni kell, de szerencsére semmi komplikáció nem adódott a szülőszobában.

„A heg hamar begyógyult”

Az édesapa ötödik alkalommal tapasztalhatta meg a születés csodáját. „Amikor a kezembe adták Hollit, azonnal elénekeltem neki is Az ároni áldást, mint azelőtt mind a négy gyerekemnek. Talán az ötödik csemeténél már mondhatom, hogy ez egyfajta hagyomány nálam. Nikit és a picit pár nap után haza is engedték a kórházból, megkezdtük az életünket hétfős családként – te jó ég, ezt még kimondani is felfoghatatlan! Nem érzem a különbséget aközött, hogy négy gyerekről gondoskodunk vagy ötről. Mondjuk, a feleségem lehet, máshogyan vélekedne erről, hiszen rajta van a legnagyobb nyomás. Szerencsére a sérvével nincsen gond, egyelőre műteni sem kell, és a császármetszés utáni heg is hamar begyógyult, így mozgékony.”

„Niki egy hős”

Gergő szerint a feleségének nincs terhesség utáni depressziója. Kiegyensúlyozott, rutinos anyuka, akinek a kisujjában van a gyereknevelés. „Niki egy hős, jobban felnézek rá, mint valaha. Bármit megoldana egyedül is, de nincs rá szükség. Van segítségünk, az unokanővérem bármikor átjön, ha kérjük, de igyekszünk családilag megoldani a feladatokat. A legnagyobb gyerekünkre, a tizenegy éves ­Karlára már mindenben számíthatunk. Olyan, mint egy kis felnőtt, aki boldogan gondoskodik a testvéreiről, még a legkisebbről is: eteti, altatja, tolja a babakocsiban. És Niki rám is maximálisan támaszkodhat. Értelemszerűen ő van a picivel, és én foglalkozom a nagyobbakkal. Hozom-viszem őket az oviba, iskolába, edzésekre, meccsekre, leülök tanulni velük. De attól még messze vagyunk, hogy beálljon egy jól működő rendszer.”

A család egyik nagy szenvedélye a kirándulás – szeretik a természetet (Fotó: Smagpictures)

„Holli nagyon jó baba”

A család legkisebb tagjáért nemcsak a szülők, hanem a gyerekek is odavannak. Egyáltalán nincs közöttük féltékenység, ami nagyban megkönnyíti Gergőék helyzetét. „Úgy neveltük őket, hogy minden testvér egy áldás, és hogy egymásnak mi vagyunk a legfontosabbak. Holli ráadásul nagyon jó baba, egy hangja sincs, csak eszik és alszik. Ritkán sírdogál, de azt is olyan cuki hangon, hogy olvadozunk tőle. Bevallom, azért várom már, hogy nagyobb legyen, imádom azt a kort, amikor már nyílik a kis értelmük, lehet velük játszani, de közben meg tudom, hogy visszasírjuk majd ezt az időszakot is. Sokan kérdezik, hogy mennyire vagyunk fáradtak, hogy bírjuk idegileg, de köszönjük, jól vagyunk. Tudjuk, mire vállalkoztunk. Van egy barátom, akinek tizenegy gyereke van. Hozzájuk képest biztos könnyebb dolgunk van! Mi sem vagyunk folyton a topon, de így, nagycsaládosként érezzük jól magunkat. És eddig a legfőbb gondunk is mindössze annyi volt, hogy mi legyen az autóval. Ugyanis láthatóan kinőttük a hétszemélyes, családi kocsit. A gyereküléseknek, a babakocsinak már nincs benne hely. Kelleni fog egy nyolcfős kisbusz…” – mondja mosolyogva.

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!