Hazai sztár

Dömsödi megszüntette Havast: „Még csak 75 éves, reménykedhet, hogy egyszer feloldom ezt az állapotot”

Alig ért meg hat hónapot Havas Henrik és Dömsödi Gábor közös podcastje, a Full HD. Most mindkét fél megszólalt a kenyértörésről.

Hamar népszerű lett az internet magyar Muppet Show-ja, Havas Henrik és Dömsödi Gábor folyton morgó, gonoszkodó duó­ja, de úgy tűnik, többé nem ülnek együtt kamera elé. Dömsödi Gábor egy hónapja otthagyta Havas Henriket és a Full ­HD-t, a Media 1-nek pedig szakmai okokkal magyarázta a szakítást. „Csak annyiról van szó, hogy a műsorunk Havassal kezdett kifáradni, át kellett volna alakítani, hogy ne csak két ember izélgesse egymást, hanem többet nyújtson annál.” A Story azonban tovább faggatta a két újságírót, mert úgy sejtettük, a valódi okokról nem beszéltek. Ahogy arról sem, hogy szétválásuk négy évtizedes barátságuk végét is jelentheti.

„Nem én vagyok a soros”

A gyanúnk beigazolódott, jóval több van a háttérben az „elfáradt” műsornál. „Volt előzménye ennek az egésznek, de arról nem szeretnék beszélni. Egy biztos, nem az én döntésem volt, hogy Dömsödi menjen. Nagyfiú volt, felállt, és otthagyta a műsort – kezdi lapunknak Havas szokott egykedvű stílusában. – Részemről biztos, hogy nincs harag. Én azóta hívtam is őt egyszer, de nem vette fel nekem a telefont – árulja el magát, valójában nem hagyja hidegen, hogy régi cimborája megsértődött. Ugyanakkor, mondja, újabb lépést most esze ágában nincs tenni. – Mivel én hívtam utoljára, azt gondolom, nem én vagyok a soros” – szögezi le.

Annyira összevesztek, hogy vége a közös műsoruknak (Fotó: Archív)

 

„Régebben ismerem őt, mint a feleségemet”

Utolértük Dömsödi Gábort is, ő sem akarta elárulni, mi miatt döntött úgy, hogy hirtelen otthagyott csapot-papot. „Megerősíthetem Havas szavait, én döntöttem úgy, hogy felállok. És valóban hívott ezután, és nem hívtam vissza – kezdi, majd egy érdekes történettel folytatja. – Tudja, volt egy nagyon nagy művészünk, a huszadik századi magyar színjátszás egyik kiemelkedő alakja, a Kossuth-díjas Feleki Kamill, aki, ha valaki a színházban nem úgy viselkedett vele, ahogy ő azt elfogadta volna, azt megszüntette. Egy kockás füzetben vezette, hogy kit meddig szüntet meg. Nos, én is megszüntettem Havast – mondja, de vajon meddig tart a tilalom? – Most csak azt tudom, hogy a megszüntetés állapota van. Havas még csak 75 éves, még reménykedhet, hogy egyszer feloldom ezt az állapotot – nevet fel, kicsit talán már megenyhülve. Majd együtt kezdjük el összeszámolni, hány évtizedet is hagynak most maguk mögött. – Régebben ismerem őt, mint a feleségemet, 41 éve. De nem mondanám ezt nagy barátságnak, inkább jó viszonynak…”

Már Para-Kovács Imre ül Dömsödi helyén (Fotó: Archív)

 

„és Dömsödi”

Hogy a későbbiekben hogyan alakul kettejük viszonya, az az elmondottak tükrében, úgy tűnik, számukra is nagy kérdőjel, a nézők azonban hiányolják duójukat a YouTube-ról. Pedig Havas Henrik a sajátos humorú, ragyogó publicista Para-Kovács Imrével pótolta Dömsödit, és már a műsort is átnevezték FHD-ről PHD-re, azaz Para–Havas duóra. Dömsödi Gábor sem tétlenkedik, a szétválásuk óta egy saját YouTube-csatorna indításán fáradozik. Az még nem derült ki, hogy az ő beszélgetőpartnere ki lesz, így a videómegosztó oldalon csak úgy található meg a csatornája, hogy „és Dömsödi”.

Kiemelt képek: /fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!