Napi friss

Nem csitul Havas Henrik és Hajdú Péter szócsatája: „Nincs mese, visszavonulok”

Mindketten elismert televíziósok, csak épp egymást nem értékelik. Most a story.hu-n keresztül üzentek egymásnak. Vajon meddig fajul a köztük lévő ellentét?

Hetek óta megy az adok-kapok Havas Henrik és Hajdú Péter között, de igaz, ami igaz, a piszkálódást a Tanár úr kezdte. Történt ugyanis, hogy a Frisshírek Podcast egyik adásában Havasnak az csúszott ki a száján fiatalabb kollégája, Varga Judittal készült interjúja kapcsán, hogy „Hajdú egy teljességgel tehetségtelen műsorvezető.” Persze ezt a másik oldal sem hagyta szó nélkül. A Beköltözve Hajdú Péterhez legutóbbi, G.w.M-mel készült beszélgetésében a producer ravaszul elrejtette a választ, sőt rá is kontrázott a kritikára. Hajdú az ország legtehetségtelenebb tévésének nevezte Havast.

A story.hu kíváncsi volt, mára lecsillapodtak-e kedélyek, vagy a vita tovább folytatódik közöttük. „Emberileg mindig kedveltem Pétert. Kedves, esendő fiú. Szakmai kérdésekben feltétlenül mérvadó a véleménye – kezdi a Tanár úr, szavaiban jó nagy adag iróniával. – Eljött az idő, hogy meg kell szívlelnem, amit mond, és nincs mese, visszavonulok! Ha elküldené a címét, holnap postáznám is neki a József Attila-díjamat, a Kritikusok díját, néhány rádiós nívódíjamat, a  2007-es Év riportere címem, valamint mind a 31 könyvemet” – folytatja Havas, majd nevetve hozzátette, mindezt szigorúan utánvéttel gondolná. Az ilyesfajta csomagfeladást ugyanis a kézbesítéskor kell kifizetni, azaz ifjabb kollégája állná minden költségét.

Átadtuk az üzenetet Hajdú Péternek, aki nem maradt adós a válasszal. „Elhiszem, hogy sok díja van, én is nívódíjas vagyok, de azt gondolom, egy díj nem feltétlenül csak a tehetségről szól. Sokkal inkább a beletett munkáról, kapcsolatrendszerről. Az ő korosztályában valóban sok tehetség van/volt. Baló György, Kepes András, Friderikusz Sándor. De Havas nem tartozik közéjük. Ő sohasem a riporteri kvalitásaival tűnt ki, hanem azzal, hogy ő a Tanár úr, aki mindent tud, és akinek mindenről van véleménye. És ezzel nem az újságírói képességeit vonom kétségbe, de azért ne keverjük az almát a körtével – kezdi a producer, aki szerint Havas inkább egy önjelölt humorista. – Azt gondolom, ő egy roppant tehetségtelen, de rendkívül szórakoztató médiaszemélyiség. És még egy jó pontja van nálam amellett, hogy viccesnek tartom. Mégpedig az, hogy a Frisshírek Podcastot Dömsödi Gáborral együtt készítik, amivel segíti Gábort. Aki ellentétben vele tényleg tehetséges, és szeretném, ha ezt végre el is hinné magáról.”

Kiemelt kép: Korponai Tamás, Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!