Hazai sztár

Judy hozta össze hármukat: „Nincsenek véletlenek, nekünk találkoznunk kellett!”

Szögeczki Ági, Fazekas Vivien és az énekesnő barátsága egyáltalán nem új keletű. Mélyebb és meghittebb, mint gondolnánk.

A közös pont Judy, akinek immáron húsz éve az egyik legközelebbi barátja Szögeczki Ági. A két barátnő felnőtt életük szinte minden egyes meghatározó eseményének tanúja volt – új szerelem, esküvő, gyerek, szakítás, válás –, és szeretnék, ha ez így is maradna. A duó az influenszer Fazekas Vivien érkezésével több mint egy éve alakult trióvá.

„Sosem szúrt hátba”

„Minden a ValóVilág idején kezdődött, akkor ismertem meg Ágit. Akkoriban rengeteg rendezvény volt, ahol a sztárvilág ­apraja-nagyja megjelent, és mivel hasonlóan nyitott, barátkozós emberek vagyunk, hamar egy hullámhosszra kerültünk – emlékezik Judy, aki szerint szép lassan lett a jó viszonyból egyre szorosabb és bizalmasabb kapcsolat. – Ági a műsor után egy ideig újságíróként dolgozott, így több interjút is készített velem. A beszélgetések pedig sokszor lelkizésbe csaptak át, így egyre inkább megtapasztaltuk, mennyi közös van bennünk. De amit a legjobban megkedveltem benne, az az, hogy sohasem szúrt hátba. Soha semmilyen formában nem került ki tőle, amit bizalmasan megosztottam vele.”

A gyerekek is hamar összebarátkoztak

Időben egyébként mindez Judy autóbalesete után egy-két évvel történt, Ági tehát a legnagyobb tragédiát követően is az énekesnő mellett lehetett. „Nehéz időszakban találkoztunk. Ahogy Vivi is éppen mélyponton volt, amikor két éve nyitottam felé. Hiszem, hogy nincsenek véletlenek. Úgy érzem, nekünk találkoznunk kellett. Hálás vagyok a sorsnak, hogy olyan barátnőim vannak, akik úgy fogadnak el, úgy szeretnek, ahogy vagyok, és minden örömömben és bánatomban is osztoznak velem.” Nemrég Judyval mindkettő meg is történt: barátnői a válását és az új szerelmének alakulását is végig­asszisztálták.

Örök bizalom

Visszatekintve az elmúlt évekre, Ági azt is elárulja, hogy a kezdetektől nagyon kedvelte a Groovehouse számait. Így már megismerkedésük előtt is szimpatikusnak találta Judyt. Amikor azt kérdezzük, volt-e valaha köztük mosolyszünet, némi gondolkodás után így felel: „Egyszer fordult elő, hogy elbeszéltünk egymás mellett egy tévés felkérés kapcsán. Abból lett egy kisebb félreértés. De nem mondanám még igazi mosolyszünetnek sem, mert akkor is beszéltünk” – idézi fel az esetet Ági, aki úgy érzi, a maga részéről azért is működik jól ez a barátság, mert tud bocsánatot kérni. A ­másik alap­pillér pedig számára is a ­bizalom. Ezért tudta ilyen nyílt szívvel fogadni Vivit is a köreikben. „Szerintem a hasonló hasonlót vonz, és tudtam, hogy Judy ugyanolyan jó emberekkel veszi magát körül, mint amilyen ő maga. Én korábban nem ismertem Vivit, egy éve, Judy egyik kerti partiján találkoztunk, és ahogy a kisfiaink, úgy mi is egy perc alatt jóban lettünk. Azóta pedig ezt csak mélyült. És bár 20 évet nem lehet összehasonlítani egy évvel, mégis bátran ki merem mondani, hogy Vivi a legközelebbi barátaim egyike. Olyan, akit tudom, ha bajban vagyok hívhatok, és aki, ha kell, az éjjel közepén is a segítségemre siet. És ez fordítva is így van.”

„Hálás vagyok, mert befogadtak”

De hogyan ismerték meg Vivit? Nos, ő éppen a válása közepén tartott Molnár Gusztávval, amikor Judy, látva min megy keresztül, felvette vele a kapcsolatot. „Körülbelül két évvel ezelőtt, egyszer csak kaptam egy üzenetet Judytól, hogy sajnálja, ami velem történik, és ha van kedvem beszélgetni, ő itt van – meséli Vivi. Majd az üzenetváltásokat találkozások és nagy beszélgetések követték, mígnem azon kapták magukat, hogy mély barátság szövődött közöttük. – A gyerekeink is nagyon megszerették egymást, közös programokat szerveztünk. Hamar elszaladt egy év, mikor is Judy egy kis összejövetelt szervezett, és mondta, hogy Ági is ott lesz, menjek. Bevallom, kicsit megijedtem. Elsőre azt gondoltam, más világ vagyunk, és nem lesz közös témánk, majd kiderült, hogy olyan kedves, őszinte és jólelkű lány, akiből kevés van a világon. Judy és Ági a legnehezebb időkben álltak mellém, amit sohasem fogok elfelejteni. Annyira hálás vagyok nekik, hogy annak ellenére, hogy mögöttük ennyi sok közös év van, befogadtak, és a korkülönbséget sem éreztetik velem.”

A törzshely

Hármójuknak közös találkozóhelye is van, mégpedig Judyéktól nem ­messze egy pub, ahol kéthetente biztos ­összeülnek egy kávéra – megbeszélni, ­kivel mi történt.

Kiemelt kép és fotók: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!