Hazai sztár

Judy és Kárpáti Zsolt: „Olyanok vagyunk, mint Korda György és Balázs Klári”

A Groovehouse sztárjai nehezen tudják meghatározni a kapcsolatukat, ami egykor szerelemnek indult.

Legyen szó párkapcsolatról, barátságról, munkakapcsolatról, ritka a mai világban, hogy valami 25 éven át kitart. Judy és Zsolti igazi kivételek, és negyed évszázad után sem látják a végét a közös munkának. Ugyanolyan erő­bedobással működte­tik a ­Groovehouse-t, mint az elején, a kap­csolatuk pedig ez idő alatt olyan szoros lett, mintha családtagok lennének. Egy család­ban persze vannak veszekedések is. „Hajaj, mi is tudunk, Zsoltival! Mindketten nagyon érzelmes emberek vagyunk, ­hirtelen haragúak. Koncertre menet sokszor összeveszünk, de a színpadon már nyoma sincs az ellentétnek” – kezdi Judy, aki pontosan tudja, hogy Zsolti mire ugrik, és ez persze fordítva is igaz. „Az az igazság, hogy a 25 év alatt mi többet kaptunk a másikból, mint a párjaink vagy a családunk, jobban ismerjük egymást, mint bárki más a világon. Pontosan tudom, hogy egy vita után hány perc múlva hív fel valami baromsággal, és hogy ez nála már a békülés jele. ­Kicsit olyan a kapcsolatunk, mint egy házasság, barátság, testvériség egyvelege. Zsolti nekem a biztos hátországom, aki nélkül már nem tudnám elképzelni az életem. Minden örömöm, bánatom, titkom tudója. Sokkal többet, jobbat, mélyebbet kaptunk egymásból azáltal, hogy az első másfél évben lepörgött a közös történetünk szerelmi része, aztán átalakult minden.”

Zsolti a kutyájával él, nincs családja (Fotó: Archív)

„Befolyásolják Judyt”

Zsolti egyetért az énekesnővel. „Judy szerves része az életemnek. Olyan, mintha a testvérem lenne, és még annál is több. Olyanok vagyunk, mint Korda György és Balázs Klári: Judy nincs Zsolti nélkül, és fordítva sem. Azt gondolom, mindent tudok róla. Azt is tudom, hogy nem fog megváltozni, és mindahányszor el fog késni, én meg továbbra is minden alkalommal idegeskedem – nevet a zenész, de ennyi év után már beletörődött, hogy ez így marad. Szerencsére egyikük sem haragtartó, noha egyszer úgy tűnt, vége a Groovehouse-nak. – Nagyon erős az igazságérzetem, és volt másfél évünk, ami kimaradt… Nem Judyra haragudtam, tudtam, hogy befolyásolják, de én is kötöttem az ebet a karóhoz, hiába volt egyre nagyobb a hiányérzetem – ismeri el Zsolti. – Aztán a közös cégünk miatt muszáj volt felhívnom.” A hívással pedig helyreállt a világ rendje: a duójuk újra menetelni kezdett.

Judy második házasságából született a kislánya, Maja (Fotó: Archív)

Ellentétes életek

A zenekar sikerei közepette az énekesnő kétszer is férjhez ment, második házasságából megszületett a kislánya, Maja, akivel kiteljesedett az élete. És noha épp válófélben van, ismét boldog az új párjával, Krisztiánnal. Zsolti, aki maga is érzi, 48 évesen már rászánhatná magát, hogy családot alapítson, még az agglegények életét éli. „Annyira látom benne, hogy jó apuka lenne – jegyzi meg Judy. − Ahogy Majával bánik kiskora óta, kérdés nincs bennem, hogy ez neki való lenne. Csak hát, beleesett ő is abba a hibába, hogy a tökéletest keresi, és nem hiszi el, hogy olyan nincs. Pedig én már annyira örülnék, ha megházasodna, és neki is lenne családja!” Zsolti ezt egyáltalán nem érzi ilyen sürgetőnek. „Én ­picit másként fogom fel a dolgokat, mint mások. Egyszerűen nekem ezt dobta a gép. Alig van egy szabad percem. Rengeteg időt felemészt a zenekar, a koncertek szervezése, és ez nem panasz, szeretem az életemet. De így nehéz ismerkedni, randizni. Már megbarátkoztam azzal, hogy egyedül maradok a kutyámmal és a lovammal, de ha jön valaki, akivel működhet a dolog, úgy is jó. A lényeg, hogy mindenáron nem kell semmi, se házasság, se gyerek.”

Kínzó múlt

Autóbalesetük örök nyomot hagyott az életükben. Judy Zsoltira is haragudott − aki a sofőr volt aznap éjjel −, mert ugyan ő is komolyan megsérült, korántsem annyira, mint az énekesnő. Judy szerint Zsolti ma is küzd a lelkiismeretével, pedig ő már réges-rég úgy tartja, senki sem hibázott, a tragédiának meg kellett történnie.

Kiemelt kép: Nagy Zoltán/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!