Napi friss

ValóVilág kontra Big Brother – Valakit csúcsra repítettek, másokat a nyomorba döntöttek

Emlékezetes időszak köszöntött be a kereskedelmi televíziózás életében, amikor 2002-ben elindultak a valóságshow-k. Visszagondolva, most úgy tűnik, a ValóVilág szereplői azok, akik azóta is sikeresebbek.

VV Ági, VV Györgyusz, VV Leó vagy VV Ágica. BB Renato, BB Évi, BB Tara, BB Bálint vagy BB Zsófi – csak néhány név a közönség kedvenceiből 2002-ből és 2003-ból. Akadtak szereplők, akiket egyenesen a csúcsra repített, másokat szó szerint a nyomorba döntött a műsor. Amikor megtanultuk a Nagy Testvér- és a ValóVilág-villa lakóinak nevét, köztük Párkányi Éviét vagy éppen Majoros Péterét, még senki nem tudta, mit ad majd hosszú távon a műsor. A ValóVilág – a Big Brotherrel összeolvadva – immár a 11. évadát élte az RTL-en. Annyian feltűntek az elmúlt évek alatt a műsorokban, hogy szinte lehetetlen lenne mindenkit felsorolni. Az első évadokban szereplőkkel azonban más a helyzet, ráadásul mintha a ValóVilágban szereplők ügyesebben lovagolták volna meg a sikert…

Majka hozta ki a legtöbbet az ismertségből (Fotó: Steindl Gabriella)

Majka – Zenész, showman, tévés személyiség

Majoros Péternek senki nem tudott a nyomába érni. Ő máig a legsikeresebb szereplője a magyar valóságshow-k történetének. Huszonegy év telt el azóta, hogy feltűnt az RTL képernyőjén, a ValóVilág első részében, ahol többek között zenei ambícióiról is vallott. Együttesével, a Majka és az Őkkel hatalmas sikerrel járja az országot, emellett a TV2 show-műsorainak állandó szereplője.

Nádai Anikó a ValóVilág 4. évadában szerepelt (Fotó: RTL/Sajtóklub)

Nádai Anikó – Műsorvezetőként lett sikeres

Majka után a második legsikeresebb villalakó, aki a VV 4-ben tűnt fel először, de az Éjjel-Nappal Budapest című, mára megszűnt sorozatnak is meghatározó karaktere lett. 2015-től a Farm műsorvezetője, 2016-tól a ValóVilágot vezeti. Idén először mondott nemet televíziós felkérésre, mert úgy döntött, anyai teendői jelenleg előbbre valók.

Molnár Anikó is sokat köszönhet a VV-szereplésnek (Fotó: Steindl Gabriella)

Molnár Anikó – Ő is volt Nagy Ő

Bár az élete tele van hullámvölgyekkel, az vitathatatlan, hogy a Való­Világban való szerepléséből neki is sikerült kihoznia a legtöbbet. Olyannyira, hogy Anikót manapság már nem is a VV miatt, sokkal inkább egykori Nagy Ő-ként emlegetik. „Január 19-én volt húsz éve, hogy beszavazott a közönség. Eszembe jutott az ország IQ-tesztje és az a rengeteg ügyességi játék is, amin megmérettethettük magunkat. Szerintem ebben áll a ValóVilág sikere” – nyilatkozta a Storynak.

Szögeczki Ági Leóval (Fotó: Ványi Ákos)

VV Ágica – Ma is gyakran hívják

A legtöbbet foglalkoztatott villalakó, akinek – január 3-án – immár húsz éve, hogy megismertük a nevét. „Sokszor eszembe jut, milyen sokat köszönhetek ennek a műsornak. Sosem szaladt el velem az a bizonyos lovacska, megbízható vagyok, és ha kell, betegen is bemegyek forgatni. Szerintem ez az oka, hogy a mai napig újabb és újabb lehetőségeket kapok. Örülök is neki, annak ellenére, hogy nem ebből élek, három civil munkahelyen dolgozom egyszerre” – összegezte, szerinte mi az oka annak, hogy még mindig tudunk róla.

Az első nagy tévés harc

A VV szereplői kétségkívül sikeresebbek lettek a következő években, mint a BB-sorozaté. És ez igaz volt a műsorokra is. Pedig annak idején nem így indultak. A Big Brother 2002 szeptember elsején kezdődött, a Való­Világ másfél héttel később, szeptember 11-én. A nézettségi versenyt – legalábbis az első évadban – a TV2 nyerte. Aztán fordult a kocka…

Nóci és Stohl András vezették először a ValóVilágot (Fotó: Steindl Gabriella)

Stohl András – Vetélkedtek érte a csatornák

A Big Brother műsorvezetőjének is szerették volna felkérni, ám a BB producere, Radnai Péter bármennyire akarta, nem tudta átcsábítani a TV2-höz a csatornájához sokáig lojális színészt. Kis híján halálos kimenetelű autóbalesete után kérték fel arra, legyen a ValóVilág műsorvezetője.

Liptai és Tilla az első pillanattól jól működtek együtt a Big Brother műsorvezetőiként (Fotó: Németh Gabriella)

Liptai Claudia és Till Attila – Kezdetben nem kedvelték egymást

Életre szóló barátságuk valahol itt, a Big Brother kezdetén köttetett, amikor a TV2 először próbálta ki őket kettesben. Kezdetben a hátuk közepére kívánták egymást, aztán ez később megváltozott.

A Big Brother egykori szereplője, Renato (Fotó: Birton Szabolcs)

BB Renátó – Megmaradt a zenélés

Renato Pavesi a mai napig zenéléssel foglalkozik, gitárosként világsztárokkal zenél együtt, és rég kikerült a média érdeklődési köréből.

BB Évi nyerte az első Big Brothert, de nem tudta kezelni a hirtelen jött sikert (Fotó: Németh Gabriella)

BB Évi – A legnagyobb vesztes

A kaposvári lány mindössze 21 éves volt, amikor a fővárosba utazott szerencsét próbálni. Kétség sem fér hozzá, hogy amikor a műsor végén, 2002. december 21-én 16 millió forintot nyert, nem volt nála boldogabb ember a földön. Sajnos hiába a rengeteg pénz, a kitörési lehetőség, Párkányi Évi élete hamar drasztikus fordulatot vett. Azok, akik ismerték, befolyásolhatóságával magyarázták, hogy rossz társaságba keveredett, végül a pszichiátriára került, ahol máig ápolják.

Egymásnak adták a kilincset a sztárok

Bár az ötlet, hogy néhány embert néhány hónapra bezárnak egy helyre, nagyon hasonló a BB és a VV esetében, volt néhány különbség a két csatorna valóságshow-i között. A TV2 licencszerződése miatt a Nagy Testvér házába nem mehettek be ismert emberek, a VV-sek életét azonban hírességek beköltözése is borzolta. Végül a TV2 2003 elején versenybe szállt, és három VIP-adást is elindított, ahol többek között Bochkor Gábor, Détár Enikő, Janza Kata, Ganxsta Zolee, Kapócs Zsóka, Frabato, Lui Padre és Sebeők János is beköltözött öt-öt napra.

Kiemelt kép: Ványi Ákos, Karizs Tamás/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!