Címlapsztori

Erős Antónia Az Árulókról: „Meglepett, hogy néhányan felcserélték a játékot a való élettel”

Azt mondja, van tapasztalata a blöffölésben, így kíváncsi volt, hogy egy hosszú távú stratégiai játékban meddig bírja majd a fizikai és mentális terhelést.

Lassan harminc éve, hogy egy párt alkot Erős Antónia és férje. De soha ezelőtt nem volt arra példa, hogy pár napnál több időt töltsenek egymástól távol. Az RTL híradósa azonban akkor sem akart nemet mondani Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban második évadára, ha az elejétől tudta, az lesz az egyik legnehezebb feladat a számára, hogy a férjétől és a gyerekeitől távol kell maradnia, illetve egyáltalán nem beszélhet velük telefonon sem. „A férjemmel mindig mindent megbeszélünk, rengeteg időt töltünk együtt, így a forgatás alatt – főleg az első napokban – nagyon furcsa volt, hogy nem oszthatom meg vele a dilemmáimat, nem meséljük el egymásnak a napunkat. Emiatt végig volt bennem egy hiányérzet. Persze­ adódhatott volna az életemben többször olyan lehetőség, hogy vele együtt szerepelek, de azt ő egyáltalán nem szerette volna. Ugyanakkor hiába kaptam meghívást több más műsorba, ez volt a legelső, amire azt mondtam, hogy belefér, és híradósként is vállalható. Az őrült csatákat, a stratégiai játékokat mindig nagyon szerettem, gyakran ülünk le társasozni a barátainkkal ma is, sőt a blöffölős társasjátékokban nem is vagyok rossz.­ Igaz, a lányom még rajtam is túltesz, időnként felnőtteket megszégyenítően jól játszik” – árulja el az RTL híradósa.

Híradós arca talán segítségére lehetett a játékban

Erős, higgadt nő

Antónia az első évad parádés sikere óta vágyott arra, hogy kipróbálja magát a játékban, és azt sem titkolja, leginkább a gyilkos szerepére hajtott. A kívánsága teljesült, hiszen gyilkosnak választották. A munkája azonban alaposan megnehezítette a szereplését. „A megjelenésemen szinte mindenki meglepődött, szerencsére pozitív értelemben, ugyanakkor magában hordozta annak az esélyét, hogy azonnal gyanakodni kezdenek rám a többiek, és kombinálnak, miért is hívtak meg ebbe a játékba. Egyébként is mindenki a nagyon kemény, mindig higgadt híradós szerepével azonosít, de aközött, hogy a híradózás a hivatásom, és aközött, hogy a játékmester döntése alapján áruló lettem, nincs semmilyen összefüggés. Ha az ártatlan szerepét kaptam volna, azt játszottam volna el lelkesen. A híradózás a szakmám, amit imádok. Az Árulók pedig egy társasjáték, amit civilben is szeretek játszani, és mint minden játékba, ebbe is belevetem magam.”

Az év sztáreseménye hamarosan! Szavazz a sztárokra, és nyerj!

Biztos benne, hogy a műsor közben senkit sem bántott meg

Műbalhé a kastélyban

Könnyű kritizálni másokat a mindennapokban, de ha az ember bekerül egy ilyen műsorba, nem tudhatja előre, hogyan fog viselkedni. „Bíztam benne, hogy amit egy rövid ideig tartó stratégiai társasjátéknál az előnyömre szoktam fordítani otthon, a családdal, a barátokkal, azt majd ebben a játékban is kamatoztatni tudom. Kíváncsi voltam, meddig bírom tartani magam, tudok-e hosszú távon is higgadt maradni, főleg, amikor majd megvádolnak, mert ilyenre is bőven lesz példa. Igyekeztem odafigyelni minden apró részletre, tudtam, hogy az arckifejezés sokat elárul egy emberről, ahogy egy rossz megfogalmazás is. Hosszú távon nagyon megterhelő napokon keresztül mindenre odafigyelni, és a pszichés terhelés is nagy. Szerencsére a való életben nyugodt ember vagyok, így engem nehéz kihozni a sodromból. A ’csesszétek meg’ volt a legerősebb kifejezés, amit a játék alatt használtam. Azt is egy műbalhé miatt, amit magam gerjesztettem, és konkrét célja volt, amit el is értem. Ez a játék egyik lényege: ha például el akarod érni, hogy valakire rátereld a gyanút, akkor minden eszközt be kell vetned, szerepet kell játszanod, akár dühöt vagy együttérzést mutatni, mint ahogyan akkor is, ha magadról kell elterelni a figyelmet. Ugyanakkor meglepett, hogy milyen könnyen felcserélték néhányan a játékot a való élettel. Próbáltam ettől távol tartani magam, és több ízben is segítő szándékkal felhívni erre mások figyelmét, amikor kiborultak, sírva fakadtak, vagy azt hangsúlyozták, hogy ők tisztán és őszintén játszanak. Ekkor emlékeztettem őket arra, hogy ez egy játék, aminek a lényege, hogy semmi nem az, aminek látszik. Abból a szempontból könnyebb helyzetben voltam, hogy két embert leszámítva, senkit nem ismertem közelebbről, nem voltak barátaim a játékosok között. És remélem, hogy akinek volt, nem veszett össze vele vagy lett örök haragosa egy amúgy nagyon izgalmas játék miatt. Mint ahogy egy otthoni társasjáték közben is lehetünk ’halálos’ ellenségek akár a családtagokkal, de aztán nevetve állunk fel az asztaltól a játék végén” – meséli Antónia.

Azt is elárulta nemrég: egy speciális kedvezmény kapott, ami miatt nagyon irigykedtek rá a játékostársai.

Kiemelt kép és fotók: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!