Címlapsztori

Stohl András: „Nem szeretnék több gyereket”

Öt csemetéje eltérő korú, nemű és jellemű, ennek ellenére is szoros kapcsolatot ápolnak. Bár a nagy családi összejövetelek nem telnek teljesen feszültségmentesen.

„Egy asszony, két gyerek, így képzeltem 20 évesen. Ezt alaposan túlteljesítettem. De már nem szeretnék több gyereket” – jegyezte meg nevetve Stohl András Lékai-Kiss Ramóna kérdésére, aki a fiatal kori magánéleti terveiről faggatta kollégáját a TV2 Titkok című műsorban.

„Apa, nyugi!”

Alapvetően támogató, laza édesapának tartja magát, néhány élethelyzet kivételével. „Amikor nagy családi rendezvény van nálunk, borzasztó feszült vagyok, mert néha görcsösen is azt szeretném, ha mindenki jól érezné magát. Ilyenkor rám is szoktak szólni, hogy ’apa, nyugi, minden rendben.’ Egyébként imádom ezeket az eseményeket. Nagyon bírom azt, hogy minden gyerekem teljesen más személyiségjegyekkel rendelkezik – mondta a színész. Azért is ennyire fontosak számára ezek a családi rendezvények, ahol mindenki jelen van, mert nincs belőlük sok, már csak azért sem, mert például a legidősebb lánya, Luca Németországban él, és csak meghatározott időszakokat tölt itthon, amikor a munkahelyi beosztása úgy kívánja. – Általában egyszer-kétszer találkozunk abban a tíz napban, amikor itt van, de telefonon mindennap beszélünk. Ő egy decens, komoly nő. Kíméletlenül őszinte velem, gyűlöli, ha sok vagyok a színpadon. Baráti a viszonyunk, bármiről tudok vele beszélni” – mesélte büszkén.
Szintén az első házasságából született Rebeka, aki már 27 éves. „Ő egy igazi szeretetbomba. Neki még mindig én vagyok a nagybetűs apa. Ő az én érzelmi oldalam, látom magam benne nagyon. A lelkében mindenképp. Nagyon szeret engem, és ki is tudja mutatni ezt a szeretetet, viszont nagyon el is várja a szeretetemet. Nagyon kreatív a konyhában, kifejezetten jól süt és jól főz” – jellemezte örömmel.

Luca lányával baráti a kapcsolatuk, mindent megosztanak egymással

Kínkeserves kamaszkor

A 15 éves Franciskának a színész előző párja, Anikó az édesanyja. Ő jelenleg egy igen érzékeny korban van. „Nagyon ijesztő ez az időszak. Teljesen megbolondulnak ilyenkor. Elvileg miatta aggódom a legjobban, de fura módon mégsem féltem őt. A gimnáziumi igazgatója is azt mondta nekem, nyugodjak meg, mert ő a jég hátán is megél. És tényleg így van. Ha valamit a fejébe vesz, azt ő bármi áron megvalósítja.” Franciskánál hat évvel fiatalabb András nem pusztán névleg hasonlít kísértetiesen az édesapjára. „Döbbenetes látni saját magamat piciben, fizimiskában és viselkedésben is. Megvan benne ugyanaz a szeretethiány és feltűnési viszketegség, ami bennem is volt. Imád szerepelni. Marics Peti a példaképe, ő volt farsangkor is. Még focizik, de közben már dalokat ír, nyilván a maga szintjén, de nem lepődnék meg, ha később lenne egy zenekara – taglalta csillogó szemekkel. Legalább ilyen áhítattal mesélt legifjabb kislányáról, Belláról is, akinek két évvel ezelőtt a második felesége, Vica adott életet. – Ő egy cukorfalat. Nem tudom, hogy vajon azért, mert idősebb vagyok, vagy mert több időt töltünk együtt, de egyszerűen elképesztő ez a kis csaj. Már kiválóan beszél, hosszabb, egybefüggő mondatokban is. Imádok vele lenni.”

Lékai-Kiss Ramóna műsorában részletesen mesélt a családjáról

Nem átlagos nagypapa

Kilenc hónappal Bella születése után egy újabb jelentős esemény történt András életében, Luca ugyanis unokával ajándékozta meg. „Sokáig nagyon idegen voltam Rózának. Ha meglátott, akkor le nem vette rólam a szemét, de az biztos, hogy egy idő után sírni kezdett. Mostanra már négyből háromszor nem sír, ha vele vagyok. Én ötnek hívom őt, mert egyelőre ezt mondogatja leggyakrabban. Az lesz majd érdekes, ha a lányomat, Bellát és az unokámat, Rózát együtt viszem bulizni. Elvisszük majd a Maricsot is, és együtt csapatjuk” – mondta nevetve Stohl.

Kiemelt kép és fotók: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!