Címlapsztori

Marsi Anikó: „Nincs rajtam anyagi nyomás, de nem dúskálok a földi javakban”

Játszóruhában állt a Story magazin kamerái elé a párjával Marsi Anikó, aki büszkén vállalja, hogy nem hozza lázba a sztársággal járó csillogás.

A csendes, Budapest melletti erdőben két ingatlan áll egymás mellett. Az egyik egy tip-top kis faház, ami már lány korában Marsi Anikóé volt, a másik, mellette lévő házikó a válás után lett a Tények műsorvezetőjéé. (A Marsi–Palik házaspár 18 évet élt együtt, két fiuk született, Vilmos 18, Vince 15 éves.) Anikó az utóbbit újítja fel most a férjével, Gyarmati Gáborral. A Story újságíróját is munkához illő ruhában fogadják, és örömmel mutatják meg, hogy milyen náluk egy átlagos hétköznap. „Mindennap ezen dolgozunk, emiatt mindennap összeveszünk, aztán kibékülünk. Most is nekem kellett lemásznom a vízóraaknába” – vonja meg a vállát a híradós, de látszik rajta, hogy mindezt valójában élvezi.

Anyukájától tanulta a spórolást

Sőt azt mondja, neki nagyobb öröm egy barkácsáruházban sétálni – legalább kéthetente egyszer, különben elvonási tünetei lesznek –, mint egy csillogó pláza üzleteiben válogatni. Járja az ócskapiacokat, bújja a hirdetéseket, kidobott vagy feleslegessé vált holmik, tükrök, ágyak, asztalok után kutat. Legkülönlegesebb kincse, amit így szerzett meg, egy kalaptartó. „Lefestem, felújítom, vagy ha nekem sok és nehéz, akkor szólok a férjemnek, aki persze először húzgálja a száját, forgatja a szemeit, és kérdezi, már megint mit találtam ki, de aztán gerendafából olyan ágyat készít nekünk, hogy azt minden bútorkészítő megirigyelhetné. Szeretek abból a bizonyos dologból várat építeni, mindent újra hasznosítani és mindezt leginkább a magam, magunk keze által – mondja a Anikó, aki hozzáteszi, ezt látta egykor az édesanyjától. – Hatéves voltam, amikor apukám elhunyt, anyukám egyedül nevelt a nővéremmel. Az ő pedagógusfizetéséből éltünk, ami épp csak elég volt, így esténként varrt, máskor javította a székeket. Ő meszelte, tapétázta a falakat, javította a csapokat. Tőle tanultam meg, hogy minden reparálható, hogy nem szabad semmit kidobni, ha még jó valamire. Persze gyerekként nem láttam, hogy ő mindezt elsősorban azért teszi, mert nincs elég pénzünk új bútorra vagy szakemberre. Ez akkor tűnt csak fel, amikor érettségi után én nem tudtam elutazni Angliába a barátnőimmel, mert arra nem futotta. De később sem, amikor Pestre kerültem a főiskolára… Például míg az évfolyamtársaim sütiztek és kávéztak, addig én vártam rájuk a cukrászda előtt. Cserébe magamban úgy döntöttem, én vagyok a legcsinosabb csaj, mert sokat sportoltam, futottam a nassolás, kávézás, pénzköltés helyett.”

„Szerencsésnek érzem magam”

Aztán Anikó elkezdett dolgozni, pénzt keresni, nem sokkal később pedig országosan ismert tévésztár lett. „Megteremtettem magamnak a kényelmesebb körülményeket, de soha nem felejtettem el, honnan jöttem. Sem akkor, sem azóta nem hozott lázba egy Gucci táska vagy egy méregdrága cipő. Megtehettem volna, mert az első férjem, Palik Laci mellett is mindig anyagi biztonságban voltam, de nem költöttem luxusmárkákra, mert teljesen feleslegesnek tartottam. Ha viszont például a fiúk lazacot akarnának enni, arra soha nem sajnálnám a pénzt – mondja a kétgyermekes édesanya és azt is, hogy szerencsésnek érzi magát. – Laci rendkívül jó apja Vilmosnak és Vincének, abban a tekintetben is, hogy tudom, ahogyan eddig, a jövőben is gondoskodni fog róluk. Egy pillanatig nem kell aggódnom amiatt, hogy ha velem történne valami, mi lesz a fiúkkal. Ha ezt nézem, meg persze azt is, hogy dolgozom, elmondhatom, nincs rajtam anyagi nyomás, de nem is dúskálok a földi javakban.”

Beállnak segédmunkásnak

Ehhez az is kell, hogy Anikó valóban ne költsön feleslegesen, például az építkezésen. Amit csak lehet, saját kezűleg újítanak fel. Törékeny nő létére tudja használni a fúrógéptől kezdve a fűrészig a legtöbb szerszámot. Férje, Gábor is ügyesen barkácsol, hiszen ácsként bármit tető alá hoz. Az azonban már nem kellene, hogy egyértelmű legyen, hogy ha más szakemberre van szükségük, akkor annak Gyarmatiékhoz nem kell segédmunkást magával vinni, mert ők bizony beállnak melléjük. Így is spórolnak. „Persze könnyű nekünk, mert nem hajt a tatár – vallja be a műsorvezető, – ­hiszen ezt az ingatlant nem akarjuk kiadni egyelőre, így nem sürget minket semmi, a magunk tempójában tudjuk felújítani. Aztán ha készen van, akkor jöhet a balatoni nyaralónk. Hogy mikor leszünk kész? Jövőre vagy azután? Majd ahogy az időnk és energiánk engedi!”

Kiemelt kép és fotók: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!