Címlapsztori

Kunovics Katinka: Kislánya miatt kellett otthagynia az álommunkáját

Az énekesnő őszintén mesélt arról, miért kellett idő előtt hazaköltözniük a Kanári-szigetekről.

Szép nászajándékot kapott Katinka és férje még jóval az esküvőjük előtt. Egy spanyol ügynökség kereste meg őket, és felajánlott egy egyéves munkaszerződést nekik a Kanári-szigeteken. „A pénzügyi feltételek, a munkaidő, a kinti lakhatási körülmények nagylelkűek voltak, így belementünk. Kislányom, Katinka is lelkes volt, alig várta, hogy egy évet Spanyolországban töltsön” – mondja az énekesnő.

Kétórás show-t adtak

A részletekről Katinka elmondja, hogy ilyenkor mindent az ügynökség intéz, szállást, a munkaszerződés magyarra fordítását, a kinti ügyintézésben, papírmunkában is segítenek. „Végtelen profik és segítőkészek, no és türelmesek, nem is csalódtunk bennük. A Kanári-szigetek hét nagy szigete közül a legkeletibbre, Lanzarotéra mentünk, egy szép, tágas lakást kaptunk, amit nem mi fizettünk, ez az állással jár. Egy hotelben énekeltünk minden este, kétórás show-t adtunk, főleg angol diszkóslágerekkel, mert a hotel vendégei angolok voltak. A másik héten egy másik szigeten tettük ugyanezt, kompra szálltunk, autóztunk, három óra után megérkeztünk, itt is volt lakás, amit használhattunk. Így ingáztunk heti váltásban – sorolja az énekesnő, és azt is, hogy a nap nagy részét a strandon töltötték. – Sok barátunk, családtagunk jött ki vakációzni, hiszen volt szállásuk, elfértek nálunk, szinte alig voltunk hármasban… Tényleg fantasztikus volt.”

Nem lehetett Győzike Katinka esküvői tanúja, mert lejárt a személyije – Völgyi Zsuzsi ugrott be helyette (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Olcsóbb az élet

Katinka azt meséli, hogy a mindennapi élet jóval olcsóbb ott, mint Magyarországon. „Ami furcsa, hiszen szigetcsoportról van szó, ahova a benzinen, vízen kívül mindent repülővel, hajókkal hoznak, de még így is bő húsz százalékkal olcsóbbak az élelmiszerek, mint idehaza. Az első hetekben erre mindig rácsodálkoztunk. A ruhák, a cipők hasonló árban vannak, mint Magyarországon, viszont a szépségszolgáltatások, a manikűr, a fodrász valamivel drágább” – sorolja, és megjegyzi, imádták, hogy majd’ mindig 28 fok van. Nem csoda, hogy örömmel néztek elébe a következő egy esztendőnek.

Napjaik nagy részét a strandon töltötték a férjével (Fotó: Archív)

De előbb az énekesnő tízéves lányának, Katinkának iskolát kellett keresni. Az első gondoltuk az volt, hogy angol nyelvű magániskolába íratják. „A spanyolok mesélték, és utána is olvastam, hogy a spanyol állami iskolarendszer nem annyira erős, ezért gondoltunk a magánintézményre. De 600 euró lett volna a tandíj, majdnem ugyanennyi ment volna el havonta étkezésre, ruhákra, tan- és sportfelszerelésre. Ezt nem tudtuk vállalni, elvégre a férjemnek is van egy fia. De Lanzarotén, a lakásunkhoz közel találtam egy művészeti iskolát, ahova Katinkát fel is vették.”

Férje újra vízre száll

Ám a feketeleves hátra volt, a kislány már nem ingázhatott egyik szigetről a másikra, anyja és nevelőapja pedig nem hagyhatta egy hétre magára. „A hotel nem egyezett bele, hogy egy helyszínen dolgozzunk csak. Nem volt mit tenni, megbeszéltük, hogy szeptember elejéig dolgozunk, és hazajövünk. Szerencsére a lányomat nem írattam ki a budapesti iskolájából, de így is két héttel később tudta csak megkezdeni az ötödik osztályt. Az igazgató és az osztályfőnöke megértőek voltak – így az énekesnő, aki nem érez csalódást, sőt. – Én korábban dolgoztam külföldön, például óceánjáró hajón nyolc hónapig, akkor nem, de most nagyon honvágyam volt. Talán a korral jár, hiányzott az itthoni élet, a barátaim, rokonok… De a legfőbb ok, hogy nem vagyok csalódott, az az, hogy anya vagyok. Egy anyának pedig az a dolga, hogy a gyermeke érdekét nézze, ezért egy cseppet sem bánom a történteket.” Ám a hogyan továbbra most választ kell adniuk. „Zoli megy vissza hajóra zenélni, kapcsolatunk alatt többször volt már, hozzászoktunk, tudjuk, mivel jár, és tudjuk, miért vállaljuk. Én pedig, bár néha vannak Romantic-koncertek, munkát keresek. Tudok énekelni, gépelni, és beszélek angolul, valami majd csak adódik.”

Édesanyjával (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Édesanyját gyászolja

Nyolc évvel szeretett édesapja halála után júniusban az édesanyja is elment. Katinka természetesen hazautazott a temetésre. Közösségi oldalán Szentesi Viktória: Anyukám emlékére című versrészletével búcsúzott tőle.

Kiemelt képek: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!