Sztáréletmód

Veres Mónika Nika – Kineziológus és pszichológus segíti

Egy fájdalmas szakítás után az énekesnő úgy döntött, szakemberhez fordul.

Korábban nem volt szorongó alkat, ennyi év távlatából már úgy gondolja, hogy az egyedüllét miatt ingott meg a lelkivilága. Mint meséli, a pandémia csak még tovább rontott a helyzetén, a bezártságban lett egyértelmű számára, hogy a pánik már állandó szereplőjévé vált az életének. Hogy ne legyen rajta úrrá a szorongás, hogy ne nyomja rá a bélyegét a mindennapjaira, kineziológus, majd pszichológus segítségét is kérte, miközben egyre tudatosabban figyelte önmagát, illetve a reakcióit. „Nagy felismerés volt, hogy valami nincs rendben belül. Ez akkor vált bizonyossá, amikor már a zene sem volt elég ahhoz, hogy jobban legyek. Akkor jelentkeztem be egy kineziológushoz, és kezdtem el igazán foglalkozni a lelkemmel – mondja az énekesnő. – Talán nincs abban semmi meglepő, hogy a legtöbb problémám az önbizalom, az önbecsülés hiányából fakad, illetve abból, hogy valójában mennyire tartom magam szerethetőnek. Erre rájönni nem két perc volt, ráadásul épp a legnagyobb önfejtegetésben voltam, amikor beütött a Covid, és egyszer csak a négy fal között találtam magam teljesen egyedül. Szorongtam, hogy kapok-e majd munkát, hogy egyáltalán lesz-e még rám valaha szükség, hogy magányosan élem-e le az életem…”

Fotó: Archív

„Ez egy ördögi kör”

Úgy érzi, a legjobb dolog, amit csak tehetett, hogy segítséget kért. „Nem szégyen pszichológushoz fordulni, sőt! A mai napig járok, és bár bőven van még munkám magammal, szépen épülök lelkileg. Ennek köszönhető, hogy már nyíltan merek beszélni a szorongásaimról, sőt a súlyproblémámról is – amelyek között finoman szólva is van összefüggés. Hiszem, hogy néhány egészségügyi problémám mögött is lelki okok húzódnak – hogy egyensúlyborulás történt a szervezetemben, az is ennek tudható be. És persze ahogy kúsztak fel rám a kilók, úgy kezdtem el ezen is szorongani. Ez egy ördögi kör volt! Tudtam, hogy az emberek látják, hogy hízok, így sokszor nem volt komfortos színpadra lépnem, miközben imádom, amit csinálok! És a színpad az a hely, ahol aztán igazán szeretek nő lenni. Eközben nem egyszer a fejemhez vágták, hogy biztos azért kerekedtem ki, mert esténként rászabadulok a hűtőre, vagy mert lusta vagyok. Ennél mi sem állhatna távolabb az igazságtól, arról nem is beszélve, hogy rengeteget mozgom. Már csak a színpadi munkával több száz kalóriát égetek, lemértem. Emellett lassan úgy néz ki a lakásom, mint egy fitneszstúdió, a súlyzóktól elkezdve a gumiszalagokon keresztül a medicinlabdáig minden van – mosolyog. – Szóval muszáj volt tovább ásnom magamban, hogy feloldjam a súlygyarapodás lelki okát.”

A lakása olyan, mint egy edzőterem (Fotó: Archív)

„A diéta nem segített volna”

Hogy visszanyerje az egészségét – ezáltal újra jól érezze magát a bőrében –, év elején életmódot váltott. „Az én problémámon a diéta nem segített volna. Konzultáltam több orvossal, és szerencsére nagyszerű kezekbe kerültem. Kialakítottam egy fenntartható életmódot, és elhagytam a glutént, a laktózt, illetve a cukrot. Az utóbbi amúgy is muszáj volt, hiszen inzulinrezisztenciával küzdök. Továbbá tudatosan figyelek a belső harmóniám megőrzésére, és láss csodát! Ismét beleférek azokba a ruhákba, amikbe fél éve még nem. De őszintén mondom, hogy a fogyásnál sokkal fontosabb, hogy békében éljek önmagammal. Ezért sokat dolgozom. A közönségemnek pedig nem lehetek elég hálás, hiszen óriási támogatást kapok tőlük. Mint ahogy a követőim is folyton biztosítanak afelől, mennyire példaértékű, hogy merek beszélni a nehézségeimről. Jó érzés, hogy nem vagyok egyedül.”

Ősszel sincs megállása

„Az idei nyári turné elképesztően feltöltött! Szeptemberre is van még jó pár bulink Majkával és az együttessel, ami mellett lesz néhány szerelemprojektem is. Például hamarosan ismét fellépek az Orfeumban, illetve szeptember 7-én Szulák Andival és Gájer Bálinttal Barbra­ Streisand legszebb dalait énekeljük majd el a Dohány utcai Zsinagógában.”

Kiemelt kép: press.tv2.hu TV2/fotocentral.hu; Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!