Sztáréletmód

Legendás szépségtitkok Hollywood legnagyobb díváitól

A sztárok, köztük Marilyn Monroe, régen is sok mindent bevetettek azért, hogy mindenkit lenyűgözzenek a szépségükkel. Lessünk el tőlük néhány trükköt!

Marylin Monroe – Többféle rúzst a szájra

Mosolyának titka a trükkös ajakfestés volt. A dús hatást különböző árnyalatok keverésével érte el – állítólag volt, hogy ötféle rúzzsal készítette el a tökéletes szájsminket. A lényeg, hogy kívül mindig sötétebb, belül világosabb árnyalatokat használt precíz kontúrral, így optikailag dúsabb hatást tudott elérni. A trükkhöz érdemes egymáshoz közel álló színeket kipróbálni, és tehetünk egy csepp szájfényt is középre.

Greta Garbo – Alap a sminknek

A színésznők számára fontos, hogy a sminkjük tartós legyen. Annak idején egy vékony réteg vazelinnel érte el, hogy a szemhéjáról ne peregjen le a festék: a zsírosabb textúrába beletapadtak a pigmentszemcsék. Aki profibb megoldást szeretne, az használhat speciális primert vagy szemhéjalapozót, esetleg feltehet harmonizáló színű krémes szemhéjfestéket a por alá. Mindkettő tartósabbá és intenzívebbé varázsolja a púdert.

Audrey Hepburn (Fotó: Profimedia)

Audrey Hepburn – Gőzt az arcbőrre

Az éteri szépségű színésznő nem szívesen viselt sok sminket, ezért nagyon odafigyelt a bőrápolásra. Az alapos, mindennapos arctisztítás mellett hetente kétszer otthon gőzölte az arcát – ennek köszönhetően a bőre puhább, tisztább lett, és könnyedén megszabadult az elhalt hámsejtektől. Ma már rendkívül egyszerűen használható arcgőzölő készülékeket lehet kapni, mitesszerekre, pattanásokra hajlamos bőr esetén nagyon jót tehet. Száraz bőrűek olvadó arctisztító balzsamot, majd hidratáló pakolást használjanak mellé.

Bette Davis – Uborkát a szemre

Hideg uborkaszeletet tett a szemhéjára, a szeme alá pedig vazelint kent. Ez jó ötlet volt, hiszen az uborka segít megelőzni a szem körüli duzzanat kialakulását, hosszú távon azonban kiszáríthatja a bőrt – amit vazelinnel elkerülhetünk Még hatékonyabbak lehetünk, ha a vazelint szemkörnyékápolóra cseréljük, az uborkát pedig hűthető gyöngyös relaxáló szemmaszkra.

Rita Hayworth (Fotó: Getty Images)

Rita Hayworth – Olajat a tincsekre

Gyönyörű haja volt a védjegye, aki az olívaolajra esküdött: bekente vele a tincseit, majd törölközőbe csavarta őket 15 percre. Ez a párakötés jó trükk, és bármilyen pakolással működik. Még hatásosabb, ha a törölköző alá műanyag zuhanysapkát húzunk. A színésznő citromos vízzel öblítette ki az olajat – ám ezt nem ajánljuk, főleg festett hajnál. Langyos vízzel és samponnal jön ki legkönnyebben.

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!