Egy négyfős család ellátása a legtapasztaltabb asszonyokat is kihívás elé állítja, főleg, ha változatos étkeket szeretne a tányérjukra tenni. A legtöbb kiadás ugyanis kétségtelenül az élelmiszerekre megy el.
Következzenek Bea asszony konyhai trükkjei!
1. A hűtőt nagyon gyakran kell ellenőrzi a termékek szavatossági ideje miatt.
2. A lejáratos tejtermékeket gyorsan felhasználom, például pogácsába.
3. Nem tudom miért, de a virslit én azonnal a fagyasztóba teszem, és csak felhasználás előtt veszem ki, így biztosan nem romlik ránk.
4. A kenyeret is le lehet fagyasztani.
5. Amikor húst vásárolok, porciózva a fagyasztószekrénybe teszem, és csak annyit veszek ki belőle, amennyi épp a főzéshez szükséges.
6. Kreatívkodom az ételekkel. Ha főzök egy pörköltet, abból másnap még lehet hortobágyi palacsinta vagy gulyásleves.
7. Arra is volt példa, hogy egyik nap paprikás krumplit készítettem, másnap pedig átvariáltam krumplis tésztává.
8. A rántott húst panírozva a hűtőszekrénybe teszem, és közvetlenül fogyasztás előtt sütöm ki. Persze ha két napig ott van, már nem olyan finom, mint frissen, de még mindig jobb, mint melegítve, és úgy esetleg nem fogyna el.
9. Mindig egy bizonyos üzletláncban vásárolok, ahol mindent egy helyen be tudok szerezni.
10. Az akciók során is csak azt a terméket veszem meg, amit régóta ismerek és szeretek.
Kozmetikai és ruhavásárlási trükkjei
• Kozmetikai szerekkel úgy lehet spórolni, ha a bőrünknek legjobban bevált terméket vásároljuk, és nem kísérletezünk vadiúj és drága kencékkel.
• Ruhavásárlásnál nem ragaszkodom a márkákhoz: fő szempont, hogy az adott ruha rám jöjjön, jól álljon, és divatos legyen. Az alapdarabok variálása a leggazdaságosabb megoldás. Szükség van fekete, fehér, sötétkék és szürke darabokra és kiegészítőkre (sál, ékszerek…) Az örök darabok hosszú távon kifizetődőbbek.
• Szezonközi leárazásokon jóval olcsóbban lehet feltölteni a ruhatárat.
Kiemelt képek: Smagpictures