Hazai sztár

Gesztesi Panka: „Anya nem erőltet rám semmit, csak az a fontos, hogy ne lébecoljak”

Liptai Claudia és Gesztesi Károly gyönyörű lányára az egész hazai divatszakma felfigyelt.

Profi manökeneket meghazudtolóan vonult végig a Daalarna legújabb esküvőiruha-kollekciójának divatbemutatóján, ahol idén először nem vendégként volt jelen: modellként debütált. Bár híres szülei révén olykor akarva akaratlanul reflektorfénybe kerül, a 15 éves lány nem érzi kiváltságnak a Gesztesi nevet, sőt. „Sem az előnyét sem pedig a hátrányát nem éreztem eddig annak, hogy ismert szülők gyereke vagyok. Azonkívül, hogy megkérdezik, én vagyok-e Liptai Claudia lánya, semmiben sem különbözöm a többi gyerektől. Anya is ugyanolyan hétköznapi szülő, mint bárki másnak az anyukája, csak éppen ő a tévében, a színházban és az újságokban is szerepel.” Panka nagyon ambiciózus, nem véletlen, hogy fiatal kora ellenére már több neves divatmárkával is együttműködött. „Komolyan veszem a modellkedést, de nem erre alapozom a jövőmet. Kommunikációt, fashion- és businessmarketinget szeretnék tanulni, mindenképpen a divat világában kívánok elhelyezkedni, amiben anya is támogat. Szerencsére nem akar rám erőltetni semmit, hagyja, hogy a magam útját járjam, neki csak az a fontos, hogy csináljak valamit, és ne lébecoljak. A többi rajtam múlik.”

Karakán tini

A modellkedés ugyan mindig nagy vágya volt, Pankát mégsem tudja elvakítani a villogó vakuk és a kifutó fénye. A szakma árnyoldalaival is pontosan tisztában van. „Tudom, milyen hátulütői vannak, például, hogy tárgyként kezelik a lányokat, de szerencsére én még csak hasonlót sem tapasztaltam. Elég karakán jellem vagyok, a modellszakmában is kiállok magamért. Mondok egy apróságot: az egyik munkám során készítettek nekem egy sminket, amit nem találtam elég hangsúlyosnak, nem tetszett az eredmény, úgyhogy gondolkodás nélkül megkértem a sminkest, hogy korrigáljuk, alakítsuk át egy picit, amennyiben lehetséges. Szerintem nincsen abban semmi szégyenletes, ha felszólalunk, és kiállunk a véleményünk mellett. Én viselem az adott sminket, hajat, ruhát, úgyhogy elsősorban nekem kell jól éreznem magam a bőrömben.”

A házaspár, Claudia és Ádám a show sztárjával (Fotó: Schumy Csaba)

Még csak tizenöt

A szárnyait bontogató tinilányra Benes Anita, a Daalarna megálmodója is felfigyelt. Pankának egy álma teljesült azzal, hogy a népszerű menyasszonyiruha-márka 2022-es kollekciójának exkluzív divatbemutatóján ő is helyet kapott a kifutón. „Régóta figyelem, követem a márkát, a Fashion Show-ra is mindig eljöttünk a családommal és a barátnőmmel, ám modellként most léptem fel először a divatbemutatón. Hatalmas megtiszteltetés volt a felkérés, konkrétan elsírtam magam, annyira örültem. Eddig csak csodáltam a modelleket, most pedig én is közöttük lehettem, ami leírhatatlan érzés volt. Igazi menyasszonynak éreztem magam, ráadásul a ruha is tökéletesen illet hozzám.” Noha Panka még csak tizenöt éves, már arról is konkrét elképzelése van, hogy majdan milyen menyasszonyi ruhát fog viselni a nagy napon. „V kivágású, dekoltált, nyitott hátú, deréktól bővülő, letisztult fazont szeretnék viselni, és nem hófehéret, hanem bézs színűt. Egyszer majd olyan csodálatos menyasszony szeretnék lennék, mint amilyen anya volt.”

Kiemelt képek: Schumy Csaba 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!