Sztáréletmód

Néhány tipp a tökéletes sminkért!

Lessünk el pár egyszerű trükköt a hollywoodi sztároktól, és mi leszünk a partik királynői!

A rétegesség nemcsak az öltözködésnél jön kapóra a szeszélyes tavaszi időjárás miatt, de a szépségápolásban is. Intenzívebb és tartósabb hatást tudunk elérni, ha okosan visszük fel egymásra a kozmetikumainkat.

Álomszép pillák

Eva Longoria szívesen visel fontosabb alkalmakra tincses műszempillát, de hétköznap is rétegezve festi ki a pilláit, hogy hosszabbnak és dúsabbnak látsszanak. Ahhoz, hogy a több rétegben felvitt festék ne csomósodjon össze a szálakon, figyeljünk arra, hogy a felesleget húzzuk le a tubus száján, és a szemeinket szünet nélkül, váltva spirálozzuk. Ennyi idő alatt épp csak annyira köt meg a festék, hogy a 2. réteg jól tapad, de nem lesz csomós és nem ragad össze.

Csábító tekintet

Aki szereti a szemhangsúlyos sminkeket, az tesztelje le a rétegezős trükköt. Ha először krémes alapot viszünk fel a szemhéjra, és erre kerül a por, sokkal jobban megtapad a bőrön, és erőteljesebben érvényesül a szín. Az alap lehet speciális szemhéjalapozó vagy akár korrektor. De tehetünk krémes szemhéjpúderre azzal harmonizáló árnyalatú port is a különleges színhatásért.

Emma Roberts (Fotó: Archív)

Fedjünk fokozatosan

Tévhit, hogy az alapozónk attól lesz tartósabb, ha jó vastag rétegben visszük fel. Sokkal fontosabb, hogy először hidratáljuk a bőrünket, majd egy vékony réteg alapozással kezdjünk, és csak ahol szükséges, ott vigyünk fel még belőle. Így sokkal természetesebb hatást érhetünk el, és nem kell attól tartanunk, hogy a vastagon felvitt alapozó „lefolyik” az arcunkról. Fixáláshoz kipróbálhatjuk Emma Roberts színésznő sztársminkesének trükkjét: nem az egész arcot púderezi, hanem vékony, kúpos ecsettel épp csak egy kevés áttetsző púdert visz fel oda, ahol a bőr gyakran kifényesedik.

Megan Fox (Fotó: Archív)

Csókálló rúzs

A rétegezés egyik alapszabálya, hogy krémes formulára bátran vihetünk fel port, de púderes alapra krémet tenni nem tanácsos, mert összecsomósodhat. Van azonban egy klasszikus sminktrükk, ami rácáfol erre: ha szívesen viselünk olyan intenzív, vörös rúzst, mint amilyet Megan Fox szokott, kipróbálhatjuk a következő technikát.

1. Kezdjünk ajakbalzsammal, a felesleget papír zsebkendővel itassuk fel.
2. Tegyünk fel egy réteg rúzst.
3. Borítsunk erre egy szétbontott papír zsebkendőből egy réteget, és ezen keresztül finoman púderezzük le az ajkunkat.
4. Erre jöhet ismét a rúzs. A trükk krémes állagú termékekkel működik, folyékonynál nem.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!