Sztáréletmód

Gömöri András Máté: „Lillával megcsináltuk, valóra váltottuk az álmom”

Tartja a mondás, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Ez Mátéra nézve különösen igaz.

Hazánk népszerű színésze már évek óta foglalkozik testépítéssel, ami bár hobbinak indult, mára külön mesterséggé nőtte ki magát az életében. És hogy mennyi elszántság, erő és kitartás van benne, azt jól mutatja, hogy idén novemberben a Las Vegasban tartott naturál testépítő olimpián abszolút bajnoki címet nyert.

„Nem volt csalónap”

Hogy végül a versenyen az ő nyakába került az aranyérem, és hogy érte szólt a magyar himnusz a csarnokban, azt kőkemény 398 nap előzte meg, ami finoman szólva is tele volt lemondással és olykor gyötrelemmel is. „A felkészülés alatt grammra kiszámolva étkeztem, heti hat napot edzettem, és egy edzés körülbelül két-három órát vitt el a napból, amit a családi élet és a munka mellett tartottam fent – kezdi a Kereszt­anyu sztárja. – Nem engedtem a lustaságnak, nem volt csalónap, nem volt pizza, hamburger, édesség, és a végtelenségig sorolhatnám. Helyette volt hajnali négy órás kelés, hogy a forgatások előtt még lenyomjam az aznapi edzést, volt csirke rizzsel és tojással, majd’ mindennap volt ellenállás, sőt olyan napok is voltak, amikor egy hajszál választott el attól, hogy feladjam az egészet. És volt a feleségem, aki egy pillanatra sem engedte el a kezem, aki az utolsókig tartotta bennem a lelket – Lilla nélkül nem tartanék ott, ahol.”

„A lemondás sokszor morcossá tett”

Kevesen mondhatják el magukról, de Lilla igen, hogy a világ legszebb testű férfija a férje. Ez ugyan szép és jó, de mint mindennek, ennek is ára van. „Egy éven keresztül nem vettem részt a nagy családi étkezéseken, egyszer sem mentem el a nyáron fagyizni a feleségemmel és a srácainkkal, nem voltunk nyaralni, programozni, mert túlságosan nagy macera lett volna az ezer különböző táplálék-kiegészítővel útnak indulni. Az előre eldobozolt kajáról nem is beszélve, az edzés is felborult volna, így nem kockáztattam. Mondanom sem kell, ez a tengernyi lemondás sokszor morcossá tett. És Lillának egy szava sem volt, sőt! Főzött rám még akkor is, ha este tizenegykor ért haza előadás után. Ha otthon edzettem, fekvenyomás közben állt mögöttem, hogy ne ragadjon rajtam a súly. Ha begörcsölt a lábam, kimasszírozta, ha elgyengültem, emlékeztetett, miért dolgozom.”

Las Vegasban, a naturál testépítő olimpián nyert (Fotó: Smagpictures)

„A nyakába borultam”

Mint fogalmaz, Lilla értette azt a leginkább, mekkora álma ez a cím, és hogy mire képes érte. „Végtelen türelemmel állt mellettem, mint mindig a házasságunk alatt. És igen, szereti, elismeri azt, amit a testemből kihoztam. Büszkén jegyzi meg, hogy olyan a testem, mint egy görög félisten szobra, de kétségtelen, hogy ebben az állapotomban eltűnik belőlem a jókedv, a vidámság, ami nem lehetett könnyű neki. De amióta vége a versenynek, folyamatosan kárpótolom őt! Abban a pillanatban, hogy elnyertem a bajnoki címet, őt kerestem a sorok között, lejöttem a színpadról, a nyakába borultam, és elmondtam neki, hogy nincs nála nagyszerűbb, támogatóbb, csodálatosabb nő a világon. Ő az én szupernőm. Együtt megcsináltuk, valóra váltottuk az álmom.”

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!