Rácz Jenő manapság az egyik legsikeresebb hazai sztárséf. Saját éttermeit viszi, segíti a fiatal kollégáit és tévés megkeresésekben sem szenved hiányt. Idén többször kifejtette, hogy mennyire nehezen talál munkaerőt, így nem csoda, hogy nagyon is megbecsüli meglévő alkalmazottait. Jenő ezért is döntött úgy, hogy az idei évtől kulináris élményeket és szakmai pluszt ad a dolgozóinak. „Idén bevezettem egy szabályt. Aki több mint 3 éve velem dolgozik, azt honorálom egy Michelin-csillagos vacsoraélménnyel valahol a világban” – osztotta meg közösségi oldalán a séf.
Rácz Jenő luxusajándéka kollégáinak
Rácz Jenő nem fukarkodott, ígéretéhez híven az első ilyen csapatépítőjét Bécsben tartotta. A luxusminőséget képviselő Steirereck étterembe vitte el alkalmazottait ebédre, hiszen a dolgozói többsége még egyáltalán nem volt 3 Michelin-csillagos étteremben.
„Fontosnak tartottam, hogy átélhessük együtt ezt az élményt” – tette hozzá posztjában, a buliról pedig nem maradhatott el a drága pezsgő sem.
25 évesen kezdett egyedül
Egy másik posztjában arról is megemlékezett a Michelin-csillagos séf, hogyan indította el első önálló vállalkozását. Mindössze 25 éves volt, amikor egyedül, egy teljesen idegen országban igyekezett megvetni a lábát, Shanghai-ban.
„Folyékony nitrogénnel készült fagyit árultunk, amely akkorát ment, hogy már az első napokban hosszú sorok álltak az utcán! Cornflakes fagylalt és a sós-savanyú szilvafagyi nagyon a közönség kedvence volt. Marketing és bármi üzleti tudás nélkül vágtam neki” – emlékezett vissza a séf, aki az önálló projektje mellett séfként is dolgozott.
Így egy munkanapja 18 órából állt, és pihenőnapja sem volt. Hozzátette, a munka iránti hozzáállása egy cseppet sem változott az évek alatt, és a siker őt igazolta.
„Több hajam volt még, és kisebb szakállam, de ki voltam éhezve a munkára és a sikerre. Ez nem változott bennem a mai napig (egyedül a hajam lett kevesebb, amit nagyobb szakállal kompenzálok). Merjetek álmodni, és csináljátok, mert csodák igen is történnek”
– üzente mindenkinek Rácz Jenő.
Kiemelt kép: Trenka Attila/fotocentral.hu




