Napi friss

Járai Kíra ma már más szemmel látja Schütz Ila halálát

A szinkronrendező hamarosan mentálhigiénés szakember is lesz, tanulmányai sok mindenre felnyitották a szemét.

Már csak a diplomamunka van hátra Járai Kíra mentálhigiénés szakember okleveléhez, a tanulmányai pedig sok mindenre világítottak rá az életét tekintve. Nemcsak családja zsidó származásával, hanem Schütz Ila tragédiájával kapcsolatban is fontos meglátásokkal gazdagodott az elmúlt két évben. Az ünnepelt színésznő halála örök rejtély marad: Schütz Ila 2002. december 9-én este még fellépett a József Attila Színházban, majd két nappal később lakásának fürdőkádjában holtan találtak rá. Halálát véletlenszerű gyógyszertúladagolás és áramütés is okozhatta, bár ez utóbbit a műszaki szakértői vizsgálat kizárta, mivel a hajszárító nem működött.

Unokahúga, Járai Kíra egyértelműen öngyilkosságként hivatkozik az eseményekre, amik örökre megváltoztatták a rokonai személyiségét. „Anya és általában a testvérek viszonylatában sokat gondolkoztam mostanában ezen. Iláról igyekszem nem beszélni, édesanyám nem szereti, a pszichológusokat sem. De azt gondolom, hogy van egy megküzdési stratégia, például az, hogy teljesen eltemeti magában, és talán egy picit azt tapasztalom, hogy nárcisztikus személyiségjegyekkel rendelkező személy lesz, aki becsomagolja ezt az egészet, és így nem engedi kitörni a fájdalmakat. És ha nem ez, akkor pedig nagyon sokszor valamiféle szenvedélybetegségbe torkollnak ezek a fel nem dolgozott traumák” – mondta Járai Kíra az Egy ritmusban című műsorában, hozzátéve, hogy édesanyja teljesen elnyomta magában élete során a traumákat.

Járai Kíra és Schütz Ila nagyon közel álltak egymáshoz, és sok időt töltöttek együtt kislány korában Horányban. Kíra egyedül a színésznőtől fogadta el, hogy Kikinek becézte. Bár mindannyian tudták a családban, hogy Ilának voltak nehéz időszakai, utolsó éveiben kiegyensúlyozottnak tűnt, és tele volt tervekkel. „Éppen ezért különösen megrázta az elvesztése a családunkat, ám manapság már mosolyogva tudunk rá visszaemlékezni, és ha meglátom őt egy filmben, kabaréban, mindig nevetek” – fogalmazott nemrég Kíra a Blikknek.

Kiemelt kép: RTL, Ilovszky Béla/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!