Napi friss

Járai Kíra – Azzal támadják, hogy önző, aki megfosztja az apai örömöktől Járai Mátét

Van olyan barátnője, aki irigy rá, amiért meg merte hozni azt a döntést: nem akar gyereket szülni.

Járai Kíra és Járai Máté tabudöntögető kapcsolatáról a Nyerő Páros című műsorból szerzett előszőr tudomást a nagy közönség. Ennek már több éve, de azóta is nyíltan beszélnek nyitott házasságukról, illetve arról, hogy tudatosan nem vállalnak gyereket. „Úgy élem az életemet 13 éves korom óta, hogy nem akarok gyereket, és ezt mindenkinek mondtam is. Sőt huszonévesen szerettem ezzel provokálni is. Direkt belementem, beleálltam ilyen beszélgetésekbe, vérre menő vitáim voltak” – mesélte Kíra a Partizán Podcast műsorvezetőinek.

Mátéval nagyon fiatalon jöttek össze, és amikor mindenki arról kérdezősködött, mikor jön már a gyerek, Kíra elég határozottan elmagyarázta: semmikor. Most bevallotta, volt olyan időszak az életükben, amikor azt hitte, hogy vágyni fog a gyermekáldásra, még az esetlegesen születendő baba remélt neméről és adandó nevéről is beszéltek Mátéval, de végül mindez elméleti síkon ragadt. Kíra azt mondja, hogy a gyermekvállalás mellett egyedül az szól, hogy kettejük szerelméből milyen ember születhetne. Amióta Kíra az eszét tudja, azt várta, hogy kilépjen a gyerekkorból, elköltözhessen, elkezdje önálló felnőtt életét, megismerje jobban önmagát. Bár tudja, hogy biológiailag nem ez az optimális, mégis úgy látja, 40-50 éves kor előtt semmiképp sem lenne érdemes belevágni a családalapításba. „Nekem annyira abszurd, hogy mire végre megtalálom, hogy ki vagyok, miért kéne szülnöm egy gyereket. Sosem értettem, másoknak ez miért nem abszurd?”

Járai Máté és Járai Kíra gyerek nélkül is boldogok (Fotó: Trenka Attila/fotocentral.hu)

Nagyon sok kritikát kap az életvitelükkel kapcsolatban, azzal vádolják, hogy ő a hideg, erős, gonosz feleség, aki megfosztja férjét az apai örömöktől. Ő azonban úgy véli, az emberek többsége egyszerűen csak nem tudja elfogadni, hogy egy egészséges, stabil körülmények között, szeretetben élő pár így dönt. „Mindig megkapom, hogy önző vagyok. Lehet, hogy az vagyok, de nem emiatt, mivel így nincs kivel szemben önzőnek lennem.” Kíra ezt a fajta hozzáállást irigységként fogja fel. „Sokan nem vallják be, hogy gyakran eljátszanak a gondolattal, mi lenne velük, ha nem lenne gyerekük. Van olyan barátnőm, aki ki is mondja, hogy irigy rám, amiért ezt meg mertem lépni… Persze nagyon szereti a gyerekeit, de csak azért szült, mert társadalmilag ez az elvárt forma.” Kíra osztja azt a véleményt, miszerint a gyerekvállalás nyomásként nehezedik a társadalomra, sok olyan esettel találkozott a környezetében, ahol az erős szerelmi kötelék ellenére az egyik félben annyira erős volt a gyermek utáni vágy, hogy kész lett volna elhagyni párját, ha az máshogy vélekedne.

Mint fogalmazott, jól kezeli a kritikus véleményeket, de az őt is megviseli, amikor hozzá közel álló személy, akit elfogadónak és intelligensnek tart, bírálja. „Engem foglalkoztat az öregedés, és amikor legutóbb a kozmetikusomnál jártam – akihez 15 éve járok –, egy erősebb kezelésen szóvá tette, hogy azért foglalkozok ezzel, mert unatkozok, és lehet mégiscsak inkább gyereket kéne szülnöm… Annyira rosszuleset, hogy teljesen lefagytam, és szóhoz se jutottam. Azóta nem voltam nála…” – tette hozzá nevetve Kíra.

Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!