Napi friss

Fájó búcsút vettek kollégái, barátai Boros Lajostól

„Elment Lali király. Nincs trónörökös, ez a birodalom vele megszűnt.”

Éveken át tartó, hosszú betegség után augusztus 8-án örökre lehunyta a szemét Boros Lajos, az ország egyik legismertebb és legmeghatározóbb rádiósa. Nem csak a rádiózásban alkotott: mint azt halálhíre után másnap reggel egykori kollégája, Voga János elmondta, nagyon kevés, ami megjelent róla, az utolsó nagy polihisztorok egyike volt. „Piszok nehéz ez a reggel, piszok nehéz most megszólalni” – kezdte a Retro Rádió reggeli adását Lovász László, illetve lejátszották a Lali királyt is. A műsorban felidézték, hogy Boros Lajos rádiójátékokat, zenés színdarabokat is írt, és rengeteg együttes neki köszönhette azt, hogy befutott. De dolgozott lemezkiadónál, ő egyengette többek között a Republic, a Z’Zi Labor és a Hevesi Tamás-féle Névtelen Nulla együttesek útját. Még videójátékot is készítettek közösen, aminek segítségével gitározni lehetett tanulni.

Nehéz búcsú, meghatározó emlékek

Mint azt Voga János is megfogalmazta, nehéz búcsút venni, hiszen több évtizednyi emlék tört rá. Az utóbbi években is együtt dolgoztak Borossal, napi hét órát beszélgettek kötetlenül podcastjükben. Pénteken reggel Bochkor Gábor, akivel a Danubius Rádióban éveken át együtt ébresztették az országot, nem szólalt meg az éterben.

Éveken át egymást igyekeztek legyűrni Bochiék és Balázsék, és elnyerni a reggeli rádióhallgatók kegyeit. „Remélem, fent is olyan sokat nevetsz majd, mint itt… Köszi mindent, Lali király…” – írta Instagram-oldalán Sebestyén Balázs. „Add nekem azt a régi hitem, ezt a dalt hallottam tőled először, még mielőtt rádiózni kezdtél. Ezt is, azt is köszönjük mindannyian” – búcsúzott Rákóczi Feri. „Nyugodj békében, Lajos! És kösz az inspirációt! Nélküled mi sem váltunk volna azzá, akik lettünk!” – csatlakozott Vadon Jani.

Megszólalt Rónai Egon és Garami Gábor is, akik szintén egy-egy bejegyzésben vettek búcsút kollégájuktól. „Utoljára azt írta egy üzenetben, túl sok időt vesz el a kórház, nincs neki ennyi ideje erre a gyógyulósdira. Hiányozni fog fanyar, ironikus humora. Remélem, most is csak röhög az egészen. Szia, Lajos, jó utat!” – írta Rónai Egon.

„Elment egy rádiós legenda… Öröm volt vele dolgozni… Az első éjszakai műsorom címét Ő találta ki még a Danubius Rádióban: Csak az éj-fél Garami Gábor-tól” – írta a szintén régi motoros rádiós, Garami Gábor, mennyire sokat köszönhet neki.

Boros Lajos néhány éve még visszatért a Retro adásába, hogy ismét műsort vezessen. A rádió stábja az erről az adásról készült videóval búcsúzott el Lali királytól.

Kiemelt kép: Nagy Zoltán/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!