Napi friss

György hercegre kíméletlen feladatok várnak hamarosan: kellemetlen üggyel bővült a lista

Hamarosan véget érnek a gondtalan gyermeki évek a trónörökös számára, és olyan feladatok várnak rá, amik alól sem Vilmos, sem Harry nem mentesülhetett.

Nehéz feladat vár György hercegre, amint betölti 16. életévét. Nem elég, hogy a nemrégiben 11. születésnapját ünneplő trónörökös már csak egy évig utazhat együtt Katalinnal, Vilmossal és testvéreivel, hamarosan újabb kötelezettség vár rá – írja a Mirror. Egy igen morbid feladatot kell teljesítenie: meg kell terveznie a saját temetési ceremóniáját. Ez egy olyan feladat, ami alól egyébként sem Vilmos, sem öccse, Harry herceg nem mentesülhetett, nekik is igen fiatalon, 16 évesen kellett intézkedniük a szertartás körülményeiről.

A Telegraph számolt be arról, hogy milyen részletességgel kell megtervezniük a családtagoknak a temetéseket. Fontos leszögezni, hogy kik szerepeljenek a vendéglistán, valamint milyen stílusban képzelik el a szertartást, milyen zene szóljon. Fülöp herceg esetében nem volt nehéz dolguk, mint az köztudott volt, közel 20 éven át szervezte a temetését. Aprólékos pontossággal járt el, 82 évesen kezdte a tervezgetést, és 98 évesen alkotta újra. Sőt állítólag gyakran még azzal is viccelődött a néhai Erzsébet királynőnek, hogy: „Csak dugjon be egy Land Rover hátuljába, és vigyen el Windsorba.” Azonkívül, hogy személyesen választotta ki az utolsó útjára szánt autót, azokat az érmeket, kitüntetéseket és jelvényeket is megjelölte, amelyeket a temetésén kellett viselnie.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!