Napi friss

György herceg taníttatása évi 21 millió forintba kerül

Kiderült, melyik bentlakásos iskolába küldik a szülei.

Vilmos herceg és Katalin hercegné gyerekei jelenleg a Lambrook felkészítő iskolába járnak, ahol 13 éves korig okulnak a diákok. Az iskola az otthonukhoz, Windsorhoz közel van, így reggel viszik, délután hozzák a királyi csemetéket. György herceg 2026-ban már középiskolás lesz, és úgy tűnik, szülei megtalálták azt az intézményt, ahol érettségizni fog. Viszonylag későn került sor erre, ugyanis a brit arisztokrácia és elit tagjai már gyerekeik születésekor lefoglalják a legjobb iskolákat. Igaz, attól nem kell félni, hogy a jövendő angol királynak ne lenne hely bármelyik intézményben.

A brit sajtó most azt írja, hogy György herceg az Oxford grófságbeli St. Edward’s Schoolba megy majd tanulni. Állítólag a szülei már fel is keresték az iskolát, bár az nem egyértelmű, hogy mikor, hiszen Katalin hercegné hasi műtétje után még mindig lábadozik. A magániskola egy régi kastélyban működik, 1863-ban alapították, van saját golfpályája és vizes sportokra alkalmas tava. Olyan hírességek jártak oda, mint Laurence Olivier színész és az Oppenheimer sztárja, Florence Pugh. Az intézmény mottója: „Lehetőséget kell biztosítani mindenki számára, hogy kitűnjön. A gyerekek boldogsága, és az a képességük, hogy felismerjék, mi teszi őket boldoggá, mindennél fontosabb.” Ami a tantervet illeti, az intézmény weboldala szerint a tanulókat arra biztatják, hogy tekintsenek túl a vizsgaeredményeken, és koncentráljanak a hosszú távú életcélokra, de fenntarthatósági kurzusokat is kínál a környezettudatos élet elsajátítása érdekében.

A bentlakásos iskola tandíja egy évre 47 ezer font, ami több mint 21 millió forintnak felel meg. Ezt természetesen a szülők fizetik. Ebben a tanítás és a koszt kvártély is benne van, de külön kell áldozni számos szabadidős tevékenységért. A nebulók egyébként hétvégén maradnak a St. Edward’s-ban, de ez nincs kőbe vésve. Mindenesetre György herceg esetében mindenképpen szükséges lesz némi változtatásra, illetve fejlesztésre. No nemcsak akkor, ha királyi kötelességei időnként elszólítják, hanem azért is, mert meg kell erősíteni a hely biztonságát. Amikor Vilmos herceg egyetemre ment, csak neki volt saját kollégiumi szobája, amelynek ablakait golyóálló üvegre cserélték, és a mellette lévő helyiségekben a testőrei laktak. Biztonsági okokból külön is főztek neki, az előadásokra pedig a testőrei is elkísérték. A diákokkal pedig közölték, hogy bármilyen információt vagy fényképet kiszivárogtatnak a hercegről, az egyenlő a kicsapással. Nem is szivárgott ki, hogy egy bizonyos Kate Middletonnal jár…

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!